Monday, January 19, 2015

The 'Me Time' Tag

Zdravo drage moje,

Već dugo želim da se priključim tagu koji inače volim da gledam/čitam kod drugih blogerki. Radi se o 'Me Time' Tagu ili, kako mi to prevodimo, 'Vreme za sebe' Tag. Mislim da su pitanja jako interesantna i da je tag, kao takav, sjajan način da bolje upoznate osobu koja iza tastature piše blog koji volite da čitate. :)
S tim u vezi, iako ovaj tag traje već neko vreme mislim da nije kasno da mu se sad pridružim i dam svoje odgovore na poznatih deset pitanja.

Elem, pre nego što se fokusiram na suštinu današnjeg posta, želim da se zahvalim svim dragim čitateljkama na podršci, za manje od dve nedelje prešli smo broj 100 na Facebook stranici i ostvarili veliki broj pregleda. Brojke mi ni u jednom trenutku nisu bile važne, niti će ali moram reći da su sjajan podstrek i motivacija za dalje! :)
Drago mi je što volite Glamgerous blog na kojem svaki put ostavljam deo sebe i koji planiram da unapređujem iz posta u post. <3

A sada, uživajte u mojim odgovorima!

>>>

1. Šta gledaš/čitaš u vremenu za sebe?


U vremenu za sebe najviše volim da se opustim uz neku od omiljenih, a raznolikih serija koje pratim: Revenge, Suits, House of cards, Friends, Two and a half men, Only fools and horses etc. Ima ih zaista mnogo i menjaju se iz minuta u minut jer umem i za jedan dan da odgledam celu sezonu neke serije (dar ili anomalija, ostavljam na vama). Posebno kada dođu zimski i hladni dani, volim da se ušuškam i opremim adekvatnim grickalicama i filmski maraton može da počne!
Što se tiče čitanja, pored određenih blogova koji su mi dnevna rutina čitanja (posebno u vremenu za sebe), opet sam počela da čitam jednu od dražih knjiga koje posedujem - Devojka sa bisernom minđušom.


Devojka sa bisernom minđušom, Trejsi Ševalije


2. Šta nosiš u vremenu za sebe?


U vremenu za sebe najviše volim da nosim odeću u kojoj ću se osećati prijatno i udobno. U ovim zimskim danima, to je uglavnom neka plišana trenerka ili omiljeni Oysho bademantil. Samo da je mekano i toplo. :)


3. Koji su tvoji "me time" proizvodi?




Kada posvećujem vreme sebi, volim da se okružim svim mogućim mackalicama i da napravim kućni spa momenat.

1) Avon višenamenski balzami
Bez njih "me time" svakako ne može da prođe. Moji su pratioci gde god da idem, što verovatno znate ukoliko pratite moj blog od početka. Kada znam da imam dosta vremena za sebe u opuštenoj atmosferi, prvo ispilingujem usne a potom namažem jedan od balzama i to u većim količinama. Usne su nakon toga jako nežne i mekane. Zaista je sjajan osećaj te je ovo "procedura" koju volim da primenjujem kad god imam vremena.

2) Freeman Clay Mask Mint&Lemon
Moj najdraži "me time" proizvod je ubedljivo ova žuta čarobnica! Sjajna, sjajna, sjajna! O njoj ste takođe čitale u prošlogodišnjim favoritima i od kada je imam, postala je sastavni deo nege mog lica. Koristim je dva puta nedeljno i koža mi se znatno popravila od kada to činim. Kao što vidite, na izdisaju je tako da uskoro planiram da se uputim u veliku Freeman nabavku kako bih bila mirna u narednom periodu. Bez "maska-tretmana" zaista ne bih mogla da zamislim provođenje vremena za sebe. Obožavam da nanesem masku, spremim omiljenu klopu, pustim neku od serija koje pratim i zavalim se u svoj lejzi beg. Moje vreme tad počinje! :)

3) Kremice za ruke iz Avon Care kolekcije
Žuta sa arganovim uljem je već dugo uz mene i zaista je volim, dok mi je ova sa kakao puterom i vitaminom E stigla tek pre dva dana ali moram reći da je trenutno preuzela tron i da se ne odvajam od nje. Miris je fantazija, a pri tom je i ambalaža prelepa (što je meni kao esteti vrlo bitno!) tako da verujem da će u narednom periodu ostale kremice biti pomalo zapostavljene. :)
I ovo je korak koji nikako ne propuštam kada posvećujem vreme sebi, dakle, tretman ruku je obavezan i sastavni deo moje "me time" rutine.

4. Trenutno najdraži lak za nokte

Morala sam da navedem dva budući da je prvi moj ultimativni favorit, nevezano za godišnje doba, dok sam drugi otkrila pre manje od mesec dana i od tada ga retko skidam jer mi je pri samom pogledu asocijacija na zimske čarolije.


Aura Professional favorit svih vremena

Golden Rose koji ja zovem snežna kraljica :)

5. Šta jedeš/piješ u vremenu za sebe?

Što se klope tiče, nemam nešto određeno što naprosto moram da jedem u vremenu za sebe. Ipak, sjajno je ukoliko se tu negde u fridžu nađe pasta sa carbonara sosom ili, recimo, frikom zamrznuta pita sa višnjama. Nomnom na kvadrat!
Ipak, mnogo važniji su mi moji napitci bez kojih "me time" nikako ne može biti kompletan. U tom smislu, izdvojila bih dva omiljena:


 Nescafe Dolce Gusto Chococino
- kremasto čudo -

Milford čaj Malina-Limun

6. Trenutno najdraža sveća?

Najdraže sveće koje sam toliko dugo mazila, pazila  i čuvala, te palila isključivo u posebnim trenucima (u vremenu za sebe, jelte :D) su ova dva mirišljava blaga koja su, na moju veliku žalost, pri kraju svog životnog veka. Ljubičanstvena miriše na crveno voće i orhideju, dok je bežkasta sa mirisom kokosa i vanile. Verujte, ne može magičnije. Moram da napomenem da su ove okrugle kutijice u kojima se sveće nalaze neverovatno kvalitetne i čvrste tako da verujem da će sjajno poslužiti za čuvanje nakita ili nekih random stvarčica.







7. Da li imaš "vreme za sebe" izvan kuće?

O da! U vreme za sebe van kuće definitivno ubrajam odlazak u dm ili Lili i, neretko, višečasovno upijanje svih noviteta ali i starih dobrih mackalica. Uvek se vratim sa kojom kesom viška a uz to i sa osmehom na licu, pa koliko god mi je taj dan bio "istumban" popravim ga u jednom potezu. Jedino što vam treba za isti je novčanik (ne prazan!)! :D
Pored toga, često volim sama da odem u neki od omiljenih kafića, sednem u baštu, naručim svoj latte i u potpunosti se opustim. Dakle, ne razmišljam, ne analiziram (analitičar sam životni), jednostavno, puštam misli da iskorače iz glave i zaista sebi priuštim kvalitetnih pola sata ili sat, uz prosto uživanje u datom trenutku i okolini.

8. Da li bi ikada išla gledati film sama?


Ne mogu da kažem da ne bih, ali svakako mi je bioskop asocijacija na druženje te volim da sa dragim ljudima odgledam s vremena na vreme neku projekciju. Mislim da mi ne bi bio toliki gušt da to učinim sama, Kada imam potrebu da sama odgledam neki film (što u većini slučajeva radim) ostanem kući i gledam ga preko lap topa. Dakle, u kućnoj atmosferi.

9. Najdraži online shop?

Ova pitanja koja počinju sa "omiljeni", "najdraži", "najbolji" mi zaista teško padaju, ali hajde kada već moram da se opredelim za jedan, neka to ovog puta bude Asos imajući u vidu raznovrsnu ponudu i odlične cene.

10. Želiš li nešto dodati? Šta još radiš tokom "vremena za sebe"?


Zaista mislim da sam sve navela. Jedino što bih eventualno mogla da dodam je da u vremenu za sebe obožavam da zamračim sobu, upalim sveće i pustim omiljenu ploču. To me najviše opusti i napuni pozitivom za dalje.

Nadam se da ste uživale u ovom tag postu! :)
Mislim da je zabavno da, s vremena na vreme, izbalansiram čitavu makeup&beauty priču i ubacim vam po koji tematski post.
Vi mi naravno pišite u komentarima da li volite da čitate ovakav tip postova. Lično, uživam kad na drugim blogovima naletim na slične postove pa sam s toga želela da ih uvrstim i u svoju redovnu "praksu".

Volela bih ukoliko bi se što više blogokoleginica odazvala "Me Time" tagu jer mislim da je sjajan spoj zabave i informative.
Ovaj put ću tagovati nekoliko koleginica ali pozivam i sve ostale koje su voljne da napišu svoj postić na ovu temu!

Tagujem sledeće drage devojke:

Do sledećeg tipkanja,

Zagrljaj,

S.

9 comments:

  1. Hvala na tagu :) bas je lijep post i zanimljivo mi je citati tvoje odgovore; inace vise volim biti sama nego u nekom vecem drustvu pa mi je "me-time" vecinu dana skoro tako da je skroz organiziran u neke rituale i rado bi ispunila ovaj post da ih mogu sve ispisati :D

    Ovaj caj od maline i limuna zvuci prefino :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Story of my life, moram priznati! :D Baš u tome i jeste draž, ne moraš ih sve ispisati ali obavezno odradi tag i izdvoj najvažnije odgovore na pitanja.. Baš se radujem da ih čitam kod tebe! :)

      Čajić je super, mada je moj all time favorit onaj od maline i kupine! :)

      Delete
  2. Hvala na tag-u, čini mi se zanimljiv pa ću gledati da ga napravim, inače nisam baš od tag-ova :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dadada! Tri da za to da napišeš svoj Me Time Tag! :) Verujem da će biti divan za čitanje tako da ga očekujem uskoro kod tebe! :*

      Delete
  3. Replies
    1. Nema na čemu draga, lepa su pitanjca stvarno, uživaćeš dok budeš pisala! :*

      Delete