Thursday, January 22, 2015

Rimmel - Lasting Finish 25 Hour (with comfort serum) tečni puder

Ćao drage moje,

Kako vreme prolazi, te postovi odmiču, sve više se osećam kao na svom terenu (što bi rekli kao kod kuće) i mnoge od vas koje neretko komentarišu svaki post već osećam kao svoje. Stoga i jeste drage moje! :)


Elem, nakon što sam pre nedelju dana kupila naslovljen Rimmel puder, stiglo mi je više poruka od vas sa željom da ga što pre recenziram i podelim svoje prvobitne ali i krajnje utiske. Pretpostavljam da je razlog tome činjenica da je, koliko znam, vrlo malo recenzija o ovom puderu, ne računajući inostrane kao i da su mišljenja o istom dosta podeljena. S obzirom da ne volim polovično da radim stvari, nisam želela da ga recenziram odmah kako se ne bi dogodilo da ga eventualno neka od vas pazari i da bude punch in the face aka Glamgerous. Šalu na stranu, jako mi je stalo da se na ovom blogu nalaze i čitaju isključivo iskrene i necenzurisane recenzije a da bih to svaki put realizovala, nužno je da se upoznam i "družim" sa samim proizvodom određeno vreme.


Tako beše i ovaj put. Imajući u vidu moje sedmodnevno korišćenje Rimmel Lasting Finish 25 Hour pudera svaki dan (jednom i skoro celu noć) mislim da je došao trenutak kad mogu podeliti sa vama svoje iskreno mišljenje o njemu.

Puder dolazi u staklenoj amblaži, ima plastičnu pumpicu i sadrži 30 ml. Kada je reč o nijansama, Rimmel vam nudi ukupno 11 raznolikih. Ipak, koliko se sećam kod nas se može naći njih šest. Moja je u broju 203 True Beige. Iako sam prvobitno planirala da uzmem jednu nijansu svetliju, odlučila sam se za ovu kada sam tester nanela na deo brade. Srećna sam jako zbog toga jer bih u suprotnom samo dodatno istakla svoj beo zimski ten. Tako da, pamtite i ne zaboravite! Uvek pre kupovine pudera nanesite manju količinu iz testera na bradu i procenite da li je to zaista boja koja vam odgovara. Ne žurite u izboru svoje matchy boje! :)
Treba napomenuti i da puder ima zaštitini faktor 20.



Puder je, ja bih rekla, lagane teksture (ni previše tečan, ni previše gust) i karakteriše ga srednja pokrivna moć koja je vrlo blizu potpune te "full coverage" efekta. Odlično se nadograđuje tako da vrlo lako možete dostići željeni izgled.


Naravno, složićete se da je vrlo individualna stvar šta za koju od nas znači potpuna pokrivenost budući da nemamo sve iste probleme te nepravilnosti na licu. Ko ima čistu i zahvalnu kožu, i bb krema će izgledati zadovoljavajuće i vrlo lako će biti dostignut flawless look, kako ja volim da zovem predivno našminkano lice, sa svim sakrivenim nepravilnostima a opet prirodno. S tim u vezi, veliki sam protivnik pudera koji čine vašu kožu neprirodnom i veštačkom, nešto nalik masci. Zbog toga sam se najviše i pribojavala da će mi ovaj puder biti dosta težak na licu, a znala sam da će biti odložen i eliminisan ukoliko do toga dođe. Sa druge strane, koliko god paradoksalno zvučalo, upravo to je ono što me je prvuklo ovom puderu, želja da se uverim u "full coverage" momenat s obzirom da sam pomalo nepoverljiva kada na nekom drogerijskom puderu piše ovakva tvrdnja.
Radoznalost je čudo, a snižena cena za oko 500 RSD me je samo dodatno stimulisala da pazarim ovaj proizvod! Pre nego što vam objasnim kako se ponašao i izgledao na mojoj koži, bitno mi je da naglasim kakav tip kože imam, kako se ne bi dogodilo da se neko razočara.
Dakle, koža mi je do pre dva meseca bila kombinovana, međutim, već neko vreme je poprilično suva. Ovaj puder se meni pokazao kao fantastičan odabir! Ne ističe suve delove niti oksidira u toku dana. Zavolela sam ga do te mere da sam odložila i L'oreal Infallible i Maybelline Fit Me. Jednostavno me je osvojio. Završnica je naprosto divna, polu-mat, prirodna i sooooo flawless. Ja sam inače ljubitelj pudera koji matiraju ali ne u potpunosti jer volim taj prirodni sjaj. 
Želela sam i da vam u prilogu slikovno dočaram kako zaista puder pokriva na delu. Lice mi je u poslednje vreme relativno čisto i u dobrom stanju, međutim, ovih dana sam se družila sa jednom bubuljkom pa eto koristi i od nje!
Možda ne najlepši deo recenzija o puderima, ali svakako mislim da je nužan jer džaba moje blebetanje ako nemam kako da potkrepim to. Procenite sami kakvu pokrivnu moć ima:

Gola bubuljka, bez pudera;

Obučena bubuljka, sa puderom;

Čitajući strane recenzije, zaključila sam da su devojke kao najveću manu ovog pudera navodile previše lepljiv osećaj nakon nanošenja. Moram da kažem da se samo delimično slažem s tim, a objasniću i zašto. Ukoliko volite da koristite prste za nanošenje pudera, ovaj neće biti pravi izbor za vas. Da, lepi se za prste i zaista stičete taj sticky osećaj ali. ALI. There's always that but! :)
Ukoliko odaberete da ga nanosite četkom, nećete zažaliti ni u jednom trenutku! Neverovatno je koliko su se u mom slučaju ova dva vida nanošenja pudera pokazala drugačijim. Efekat koji se dobija četkom je nezamenljiv, bar kada je reč o ovom puderu. Predivno se nanosi, prosto klizi po koži i vrlo brzo stapa sa istom.
Da li može da izdrži 25h? To vam ne mogu reći jer mi se do sada nije dogodilo da toliko dugo nosim na licu puder. Ipak, jedan dan je izdržao ukupno 16h i moram reći da se nije pomerio. Ipak, morate imati u vidu da mi je koža lica trenutno suva i da verovatno ova recenzija nije najmerodavnija za sve tipove kože. Recimo, nisam sigurna da bi bio tako sjajan masnokošcima jer sam prema utiscima ljudi oko sebe zaključila da su devojke sa masnijom kožom bile i najmanje oduševljene ovim proizvodom. Svakako imajte to u vidu. Ipak, ja ne mogu a da ne izrazim svoju zaljubljenost u ovaj puder koji mi naprosto paše fantastično.
Od mene imate sve preporuke za Rimmel Lasting Finish 25 ukoliko ste se, naravno, prepoznale u svemu napisanom.

Nadam se da vam je recenzija bila od koristi. Verovatno je dostigla istorijsku dužinu ali sam zaista želela da podelim sa vama apsolutno sve utiske o puderu, kako bi lakše mogle da se odlučite da li da ga pazarite ili ne. Standardna i trenutna cena bez popusta mu je oko 1300 RSD, što nije ogroman novac ali svakako da nije ni za bacanje pa verujem da je bolje da se informišete pre nego što nabavite svoj! :)

Pišite mi da li ste već imale priliku da probate ovog mališana i kakvi su utisci.
Volela bih i da mi u komentarima napišete o čemu bi volele da čitate u narednim postovima.

Do sledećeg tipkanja, a vašeg čitanja,

Zagrljaj,

S.

25 comments:

  1. Super recenzija :). Ja sam pre nekoliko meseci dobila Maybelline Super Stay i koristim njega, super je, ali mana kao i kod ovog (nije lepljiv)- jako loše i neravnomerno se nanosi ukokiko to radim bez četke ili sunđerčića.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam te razumela u delu "mana kao i kod ovog", jer se ovaj puder sjajno i ravnomerno nanosi i pri korišćenju prstiju, samo zbog tog sticky osećaja mi je draža četka! :)
      Čisto da se ne zbuni neko ko lista komentare. Žao mi je što ti se Super Stay tako pokazao, mada sam ja uvek za četku ili, što ti kažeš, sunđerčić..
      Drago mi je da ti se dopala recenzija! :)

      Delete
    2. Ne zameri, sinoć je bilo veče za čitanje recenzija i već mi je u pola 4 pala koncentracija :D... Svakako je četka nezamenljiva kada je nanošenje tečnog pudera u pitanju :).

      Delete
    3. Sve znam, i ja u ranu zoru volim da češljam po blogovima :D
      Opušteno draga, napisah zbog devojaka koje čitaju komentare, da se ne zbuni neka slučajno. :)

      Delete
  2. Odusevljena sam recenzijom, tako lepo pises da bih te mogla citati po ceo dan! :)
    Cekacu da ga uhvatim opet na nekom snizenju jer imam dosta pudera koje trebe potrositi a stalno neki novi kupim I sad su nagomilali... a jedva cekam da ga probam! Moja koza je inace kombinovano-masna ali u poslednje vreme mi je poludela pa je negde bas suva, negde masna ali se ljusti, negde samo masna...horrrrrooorr :D valjda ce odgovarati :P :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sofke, pa hvala ti, mnogo mi je drago da ti se svidela recenzija, da ne govorim da si mi ulepšala dan zbog drugog dela rečenice! :)
      Ooobavezno sačekaj sniženje, biće ga sigurno u skorije vreme. Znam iz tvojih videa za tvoj tip kože i definitivno imamo sličan ten, posebno sad kad si mi napisala da ti je na nekim delovima koža posebno suva i da se ljušti. Probaj svakako puder u nekom trenutku, mislim da ima velike šanse da ti se dopadne! :)
      Javi utiske! <3

      Delete
  3. To je isti puder koji je do sada bio u tubi. Ja ga koristim već duže vreme i meni je to najbolji puder koji sam koristila. Odlično prekriva a koža izgleda sveže i mlađe. Ako ne volite pudere koji imaju mat efekat, kao ja, ovo je idealan puder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije u potpunosti isti kao stara verzija, formula je promenjena a sada ga "krasi" i comfort serum tako da bi svakako trebalo da je u pitanju bolja verzija. Drago mi je što delimo mišljenje o tome koliko je sjajan!

      Delete
  4. Toliko si ga lijepo opisala i docarala sve da cu ga vjerovatno kupiti kad bude na snizenju :D koza mi je normalna tako da ce vjerovatno odgovarati, samo da uspijem naci dovoljno svijetlu nijansu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najsvetlijih uvek ima tako da ne verujem da ćeš imati problema, samo prati sniženja jer kada ih objave, uglavnom brzo odlaze nijanse.. Inače, drago mi je da ti je post pomagao da shvatiš da li bi ti odgovarao ili ne! :)))))

      Delete
  5. Dobra recenzija i sve je lepo opisano, ali ovo nije puder za mene :D Da nemam masnu kožu, definitivno bih ga probala nakon čitanja ovog posta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Mico, drago mi je da ti se dopala recenzija. To i jeste bila poenta, da se detaljno objasni proizvod a samim tim i pronađu devojke kojima će savršeno odgovarati! :)

      Delete
  6. Tako lepo pises i recenziras, ali bi bilo bolje da su fotografije kvalitetnije :/
    Sa pisanejm samo tako nastavi, i havla na recenziji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na koje tačno fotografije misliš? Sve su slikane mojim telefonom i mislim da su sasvim verodostojne. Kada je reč o slikama gde prikazujem pokrivnu moć određene nepravilnosti, slika je zumirana pa je samim tim izgubila na kvalitetu ali mislim da se i dalje suština vidi. Nisam želela da slikam celo lice jer se onda ne vide te sitne tačke alias nepravilnosti koje sam želela da prikažem kako bi se na delu videla moć pudera.
      Hvala ti u svakom slučaju na lepom komentaru ali i konstruktivnoj kritici. :) Svakako da bih volela u budućnosti da nabavim profi aparat koji bi slike učinio realističnim i prijemčljivijim. Drago mi je da ti se dopada blog, čitamo se i u narednom periodu. :)

      Delete
  7. Awesome review!
    www.diamants-au-chocolat.blogspot.ie

    ReplyDelete
  8. Razmišljala sam o ovom puderu, ali sam se plašila da neće odgovarati mojoj suvoj koži. Posle tvoje recenzije razmotriću kupovinu ponovo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Za suvu kožu je kao stvoren, bar se u mom slučaju tako pokazao! :)

      Delete
  9. Dvoumim se izmedju oovog pudera, Rimmel Stay Matte i Aura Cover me. Ne znam da li mi mozes pomoci, ali vredi probati da objasnim :D Nisam sigurna kakvu kozu imam, naime bila je (delimicno)masna do pre 2 meseca. Ali sam onda primetila sitno ljustenje koze na celu kad stavim puder. Inace nemam neke nepravilnosti na licu, skroz mi je cista koza lica, a puder stavljam da ne budem toliko bleda i da imam taj svez izgled :) Citala sam recenzije na netu i cini mi se da su sva tri bas nahvaljena. Imala sam neki Mejbolin puder koji vrlo brzo nestani sa lica, a Garnier BB krema mi stvara haos na licu, fleke uzasne! Tako da bih sad neki koji stvaara tu pokrivenost i da stoji na licu. A ipak da ne pogresim u odabiru zbog vrste koze :) Ako mozes da mi pomognes, hvala unapred :}

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo, pokušaću da ti pomognem. Po ovome što si napisala i opisala, imaš sličan tip kože kao ja. Puderi oko kojih se troumiš su apsolutno različiti i ja ih nikako ne bih mogla uporediti niti staviti u isti koš. Stay Matte odgovara izrazitim masnokošcima, a imajući u vidu tvoje suve delove - sigurno ti ne bi bio najbolja opcija. Sa druge strane, Aura Cover me je jako težak puder i nikako nije za svakodnevnu upotrebu. Time dolazimo do Lasting finish-a koji bi svakako bio najbolja opcija jer je idealan za skoro sve tipove kože, ne ističe suve delove, odlično pokriva i vrlo je lagan na licu. Nadam se da su ti odgovori pomogli. Pozdrav. :)

      Delete
    2. Danas sam otisla do Lilija i isprobala sva tri. Stay Matte mi se ne svidja kako izgleda na mojoj kozi. Lasting finish, ne znam, kad sam stavila na lice nije mi nesto puno pokrilo i nesto mi se nije dopalo. Aurin mi se pokazao kao najbolji. Ali idalje me nista konkretno nije odusevilo. Razmisljam o Max factoru onom bas basic, ali kazu da posle duzeg koristenja stvara bubuljicice jer zatvara pore. Ne znam, bas bih volela da nadjem nesto sto ce me oduseviti kao tebe ovaj. Hvala ti puno na pomoci :)

      Delete
    3. Nije svakako merodavno kad odeš i namackaš se prstima u drogerijama. Pre svega, zbog svetla ali i zbog nanošenja pudera prstima. Ni meni se Lasting finish nije dopao u radnji, bio mi je previše sticky i meh ali je zato utisak kad sam došla kući bio apsooolutno dijametralno suprotan (naravno sa četkom umesto prstiju). Srećno u nalaženju odgovarajućeg! :)

      Delete
  10. Super post, svidja mi se sto si obuhvatila sve cake :-), i sto kazes odlicno je da izdvojis jedan proizvod i samo o njemu pises jer tako i mozes detaljno opisati svoje utiske. Bravo. Sigurno cu kupiti ovaj proizvod, jer imamo i slicnu kozu, a i nisu me prije nikada razocarali nihovi puderi. :-D :-D
    P.S. Sporo citam, sporo kontam ahahah :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niki, poljubac za tebe, drago mi je da ti se dopao post! Ne verujem da će te razočarati puder. :)

      Delete
  11. Cao, ne znam kakav mi je tip koze, tj celo mi je masnije, ali ostalo deluje kao da je suvo, medjutim primetila sam da kada stavim puder, stvaraju se kao flekice u kojima se on skuplja, a nekada se i ljusti koza, ili preko puder ne mogu rumenilo da stavim, kao da ne prima tu puder ilu rumenilo, probala sam i Aurin, i Affinitone-ov i jos neke pa ne znam da li bi mi ovaj odgovarao?

    ReplyDelete