Tuesday, January 6, 2015

Avon Naturals balzami / Eos Lip Balm Vanilla Mint

Zdravo drage devojke, konačno se i ja priključujem našoj maloj bjuti komuni! :)
Već neko vreme intenzivno razmišljam o započinjanju svog bloga ili snimanja na YouTube-u, pa sam najzad prelomila i rešila da se za početak okrenem pisanju.

Na mom Glamgerous blogu ćete moći da čitate o modi, šminci, ali i nekim životnim, za sve nas bitnim temama. Dakle, očekujte (ne)očekivano i očekujte zaista mnogo tema i mnogo lepog druženja :)

Cilj mi je da vam što više izlazim u susret, te bih u tom cilju volela da mi ostavljate u komentarima šta bi volele naredno da vidite/čitate u mom kutku. Potrudiću se da svačiji predlog uvažim kako bi napravile zajedno naše malo bjuti carstvo gde ćemo moći da ćaskamo i razmenjujemo iskustva, mišljenja i priče što o šminci, što o nekim drugim temama.

Dakle, lap topove i telefone u ruke i pišite mi! :)

Nego, da se vratimo na temu ovog mog "prvenca". Razmišljala sam o čemu bih mogla da vam pišem a da koleginice već nisu recenzirale ili da se nije mnogo polemisalo o datoj stvari, pa da ne bude dosadno i bespotrebno. S obzirom da mi je pre mesec dana, negde u sličnom trenutku stigao Avon paket sa, između ostalog, dva balzama za usne, kao i Eos balzam za usne, odlučila sam da ovaj post posvetim recenziranju ova dva proizvoda.




















Zašto baš ova dva proizvoda?

Pre svega zbog cenovne razlike. Dakle, ukoliko poručujete Eos balzame za usne preko naših stranica, znate da cena može dostići i 1000 RSD (nekad i više) s obzirom na poštarinu i ostale "peripetije". Cena Eos Lip Balm-a u Americi je približno oko 300 RSD, mada cena neretko može i pasti, naročito u periodu sniženja. Ipak, mnogi nisu u prilici da iste pazare u inostranstvu pa stoga i pišem ovaj post.
Cena Avon Naturals balzama za usne je bila 129 RSD kada sam ih ja pazarila, a sada je, čini mi se, oko 200 RSD. U Avon katalozima se retko pazari po redovnim cenama, budući da su stalno u toku neke akcije i sniženja.

Najveći razlog za odabir ove teme je činjenica da je višestruko povoljniji proizvod zapravo isto toliko bolji proizvod! Posle nekoliko potrošenih Eos balzama, volela bih da mi poverujete kada kažem da je u pitanju samo suvišno plaćanje nečega što je "fensi" i što po nekom pravilu treba imati (za instagram fotku, možda). Sve drugo je zabluda, naročito nakon dužeg korišćenja. Detaljnije u daljem tekstu :)

Najpre, par redova o Avon balzamima. Otkrila sam ih sasvim slučajno, ali na moju veliku sreću, zavolela namerno i veeoooma brzo!



Prvi, nandžarasti je od breskve i pamuka, a drugi - moj miljenik - od vanile. Čim sam probala ova dva balzama, sve zalihe Labella i ostale družine sam poklonila ženskim članovima porodice i okrenula se ovim predivnostima. U pitanju su proizvodi koji leče ispucale i izrazito suve usne i zaista, delotvornost je magična. Avon kaže da su u pitanju proizvodi namenjeni mackanju usana, laktova i ostalih "suvih" delova tela, dakle, nebitno da li vam se peruta nos ili su vam usne dehidrirano suve, ovi balzami će vam biti spas - verujte mi na reč. Posebno preporučujem devojkama koje vole da nose ruževe tokom celog dana. Sve znamo koliko neuredno može izgledati karmin na ispucalim usnama. Namackajte se ovim uveče, onako u povećim količinama i voila - ujutru ste lip queen. :)
Jedina mana, ako se uopšte može tako nazvati, je što proizvod morate da nanosite prstićima pa pretpostavljam da može smetati devojkama sa dužim noktima ali i za to imam rešenje - štapić za uši i umoči! :D
Verujte mi, vredi!

A sad, balzam koji gubi u ovoj rundi - Eos Lip Balm Vanilla Mint


Kada sam ga dobila, bila sam preoduševljena jer sam dugo čekala na ovaj "scent", dakle vanilla mint je u pitanju. Proizvođač kaže da je u pitanju balzam za usne obogaćen prirodnim uljima i vitaminima, bez parabena i glutena, te da intenzivno omekšava i hidrira vaše usne.
Odmah mogu da kažem dva "ne". Ne omekšava i ne hidrira. Naprotiv. U početku, dok me entuzijazam još nije napustio, stalno sam ga nosila u torbi i mackala, sa željom da mi se dopadne i da magično "proradi". Ali avaj. Ovaj balzam mi je, šta više, isušio usne i to na moje iznenađenje s obzirom da nemam problem sa ispucalim usnama, čak ni tokom zimskih dana. Stoga mislim da nikako nije za osobe koje imaju suve usne. Proizvod je više za devojke koje pakovanje stavljaju iznad kvaliteta, i to je sasvim okej. Ipak, ja spadam u one kojima je hidratacija usana na prvom mestu (iako, moram priznati, pakovanja umeju da me nateraju da otvaranje novčanika) tako da mislim da neću više kupovati ovaj proizvod. Dekorativan jeste, ipak delotvoran - ne. Zaista mi je žao imajući u vidu činjenicu da sam ga čekala mesecima.


Činjenica, svako drugačije rezonuje i sigurna sam da ima devojaka koje obožavaju svoje Eos balzame i to je sasvim legitimno ali eto, želela sam da podelim sa vama moje iskustvo i preporuku kako da izaberete sebi bolji i mnogo povoljniji proizvod, o kome je manja verovatnoća da ćete čuti jer se o njemu manje i piše usled Eosmanije.

Zagrljaj i pozdrav od mene.

P.s. Želim vam srećne praznike, da ih provedete u miru i sreći sa svojim najmilijima.

I ne zaboravite da mi pišete u komentarima o čemu bi volele da čitate u narednim postovima. Takođe, značiće i svaka sugestija i konstruktivna kritika. Tek počinjem, ne zamerite na kvalitetu fotografija i sličnim "sitničicama", unaprediće se sve korak po korak, obećavam.

S.

22 comments:

  1. Pozdrav draga, svako dobro, evo kako se sve zajedno priključujemo u blogo zajednicu! :)
    Žao mi je što tebi ne godi Eos, izgleda da uvek važi pravilo da svakom drugačije odgovara isti proizvod!
    Iz Avona imam Cocoa lip butter i moram reći da meni nije favorit, nekako mi je masnjikav na usnama a zbog takvog pakovanja koristim ga samo kod kuće.
    Još jednom svako dobro i radujem se narednim postovima, eto istog dana smo objavile svoj prvi blog! <3
    http://taupecandy.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa sjajno! :) Upravo čitam tvoj post o GlamBox kutiji o kojoj je trebalo i ja da pišem u prvom postu ali sam u poslednjem trenutku obrnula, mada, ko se zagleda videće da su balzami fotkani na kutijici GB :D
      Identični su nam dojmovi, ali od reči do reči tako da ne bih ništa dodavala što se toga tiče.
      U svakom slučaju, jako mi je drago da si pisala i zaista je fenomenalno što započinjemo u istom trenutku :)
      Veliki poljubac i pratimo se <3

      Delete
    2. Jao, pa ne verujem! Sad tek vidim njihov logo :D Radujem se kao da si pisala, hehe kako slično razmišljamo :)
      Družimo see, o da <3

      Delete
    3. Prvi pratioče dragi! :) Pa da nas krene... Baš se radujem druženju! <3

      Delete
  2. Ubih se kuckajuci, a onda umesto publish stisnem sign out, tako da ajmo ispocetka! :D
    Avon balzami su fantasticni, ja obozavam ono sa pcelinjim voskom, dok mi se cini da me usne peckaju kada namezem ono sa pamukom.
    Generalno, moj predlog ti je da probas bilo koji balzam domace proizvodnje koji sadrzi vazelin, cena im je ispod 100 din. Nivea labelo, konkretno, ti samo dodatno isusuje usne, samo te navlaci da ga dodatno mackas. Isto vazi i za kremice za ruke, uvek biraj onu kremicu koja sadrzi vazelin! :) Odlican je post, bas se vidi da si se potrudila, svaka cast! :) <3 <3 :*****

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga, hvala ti na komentaru, means a lot! <3
      A za breskva-pamuk se slažem, i meni se čini da pomalo pecka, ništa preterano ali definitivno proizvodi neku mini reakciju.
      Obavezno naručujem sledeći put taj sa pčelinjim voskom, hvala na preporuci!
      Nastavljamo da se gledamo/pratimo, poljubac za tebe, divna si! :*

      Delete
  3. Dobrodosla! Puno srece u daljem radu.Nadam se da cemo se lepo druziti ovde.
    Prvi savet otvori fb page, instagram nalog za blog i pridruzi se nasim grupama na fbu. Javi mi se slobodno preko emaila ili fb stranice da te dalje uputim.
    Dopada mi se tvoj stil. ;-) mozes nam reci nesto i o sebi u zasebnom postu.

    eos nisam probala ali avon balzami su mi super. Favorit mi je pcelinji vosak, a za par dana krecem da koristim Vanilu. :-)

    srecni praznici! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Anči na savetima, evo upravo se registrujem po svim mogućim društvenim mrežama :) Pišem ti sad poruku na pejdžu!
      P.s. Srećan Božić! :*

      Delete
  4. Dobrodosla ! (I hvala za EOS , sada sam happy sto nisam dosla do njih) To mi lici na pricu o Nuxe rieve de mel ili kako se vec zove koji kosta preko 20e, koga svi vole ali ne znaju zasto jer kad treba da pomogne usnama samo stoji na povrsini i nista ne radi. Moj sam prosledila ,pa eto , moj je savet da se svakako pre kupovine ne gleda samo internet nego i sastav .

    I , Sretni praznici !

    ReplyDelete
  5. e da , vidim da si i fitness addict -eto , mogla bi i o tome da pises

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Lana, hvala što komentarišeš! Nadam se da će ti se i najnoviji post dopasti :)
      Što se tiče fitnesa, biće postova i o tome, pišite mi samo o čemu bi konkretno volele da čitate kada je o tome reč.

      Uzgred, nosiš moje najdraže žensko ime! Poljubac

      Delete
  6. Dobrodošla u blogosferu :D

    Ove Avonove mazalice nisam probala, mada verujem da su delotvorne.
    EOSe sam dobila iz Amerika, tj kupila, po nekoj ceni od 4,39$. Meni su dobri, mogla bih da ih uporedim sa onim belim Labello-om mislim da se zove Intensive protection. Dakle malo jače od najjačeg labela. Ali, kao i uvek hype oko nečega što nema kod nas... :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti draga, bolje vas (te) našla! :)

      Za eos hype se slažem, ali svakako da su mišljenja podeljena kao i za sve, dakle sve je stvar percepcije i toga šta koja od nas voli. Ima verovatno veze i koji eos se uzme, ovaj moj je recimo izrazito slab. Ljubim :*

      Delete
  7. recenzirala sam upravo proizvode koje i ti i ja ću reći da meni eos odnosi pobjedu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga ChillyFashion,

      Kao što rekoh i gore u komentaru, verujem da je sve stvar ličnog dojma, dakle šta ti voliš i šta tražiš od balzama za usne. Pogledaću post! :) Pozz

      Delete
  8. Dobrodošla :)

    Ja pišem blog o prirodnoj kozmetici i razumem se pomalo u sastojke ovakvih proizvoda, pa mi je dosta čudno što ti EOS nije odgovarao i što čak tvrdiš da ti je isušio usne. On sadrži samo ulja, prirodne putere i ekstrakte biljaka, koji su svi izuzetno blagotvorni za kožu tako što zadržavaju vlagu u njoj i podstiču regeneraciju ("hidrirati" je malo pogrešan izraz jer ulja ne sadrže vodu i ne mogu da hidriraju bilo šta). Ja sam jedan EOS već potrošila i prezadovoljna sam bila njegovim učinkom, a i inače koristim isključivo potpuno prirodne balzame za usne koji imaju jako sličan sastav kao EOS. Avon balzame nisam probala, ali znam da njihova Avon Naturals linija zapravo baš i nije natural. Čudno mi je da ti je više odgovarao Avon koji sigurno ima kvantitativno manje negujućih sastojaka (hladno ceđenih ulja i prirodnih putera) nego npr EOS. Stvarno nisam do sada videla ovakav slučaj :)

    Još jednom, dobrodošla, pratimo se na FB!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Teodora, pre svega hvala ti na komentaru, jako mi je drago da se pratimo i čitamo! :) Što se EOS-a tiče, kod mene se pokazao ovako kako sam opisala u postu, zaista mislim da je vrlo individualno kako će koja od nas reagovati na isti. Primera radi, dve prijateljice koje žive u Americi ga ne koriste već duže vreme jer im je, kao i meni, isušio usne dok znam devojke koje se kunu u njega! Opet se potvrđuje da svakoj od nas odgovara nešto drugo :) Upućena sam u sastojke EOS-a, znam i da je akcenat na njegovoj "prirodnosti", ipak, meni se nije dobro pokazao zbog čega mi je jako žao jer obožavam kako izgleda.. Poljubac za tebe :*

      Delete
  9. Prije svega dobro nam došla i želim ti puno sreće u tipkanju.
    Ja sam još jedna od onih kojima su Eos odlična stvar. Već ih godinama koristim i mogu reć da jedino oni i Dior lip glow pomažu mojim suhim usnama. Sve je to individualna stvar. Puno proizvoda kojima su neki bili oduševljeni meni su bili prosječni i to je normalno. Bitno je uvijek da iskreno napišemo kako je nama odgovaralo i to je ono što se cijeni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Chickfreak, apsolutno se slažem sa tobom. Hvala što komentarišeš. :*

      Delete
  10. Replies
    1. Hej draga, pa ja kao da sam veštica :D Sad čituckam neke recenzije kod tebe, kad eto tvog komentara :) Hvala ti na dobrodošlici, bolje te našla! :*

      Delete
  11. Pozdrav, clanak je super, jako mi se dopao. Licno godinama radim kao promoter Avon kozmetike preko kataloske prodaje i balzami za usne su im odlican proizvod al nacin pakovanja je grozan. Dosta musterija mi se zalilo da bukvalno moraju ,,kopati'' po kutijici da bi doslo do balzama. Ovo se pogotovo odnosilo na dame sa dugim noktima, njima je to poprilicno nezgodno. Sto se tice eos-a, imala sam priliku da ga koristim i to u summer fruit varijanti i nije bio los ali ni tako sjajan kao sto je predstavljen.
    Srecno sa pisanjem, zeljno iscekujem nove postove.

    ReplyDelete