Sunday, January 25, 2015

Omiljeno ove zime

Ćao drage moje,

Nakon prethodnog posta koji vam se, po svemu sudeći, jako dopao - razmišljala sam o čemu sledećem da vam pišem. Imam gomilu ideja zapisanih u notesu, međutim, danas sam ustala sa željom da to bude neki od tagova. Volim s vremena na vreme da izbalansiram celu blogopriču i recenziranje koje možda nije svima omiljeno.
Elem, kako sam se probudila počela je moja standardna jutarnja rutina, dakle, telefon, kafa i doručak kad eto Ane sa bloga Avon Kutak, kao da je mind reader, tagovala me je u postu na čiju temu stalno planiram da pišem.
Odlično, pomislih.
U tagu se radi u omiljenim proizvodima tokom zime i akcenat je, naravno, na šminci i kozmetici. Brže bolje sam pronašla sve proizvode i fotkala ih. Ostalo je istorija, odnosno, proizvod toga ćete gledati i čitati u narednim redovima.
Uživajte! :)

Omiljeni proizvod za kosu

Ne tako svojstveno meni, ali o odgovoru na ovo pitanje nisam morala mnogo da razmišljam. Proizvod za kosu koji je bio najvoljeniji i najomiljeniji je svakako Gliss Ultimate Color maska za kosu, o kojoj ste mogle da čitate u mojim favoritima 2014. (kao, uostalom, i o većini proizvoda koje ću danas spomenuti). Koristim ovu crvenu verziju, namenjenu obojenoj i posvetljivanoj kosi, a s obzirom da se šatiram već neko vreme - za mene radi odličan posao. Kada je nanosim, fokusiram se najviše na krajeve i kasnije, kad osušim kosu, toliko je mekana da prosto ne mogu da se oduprem želji da je neprestano mazim i dodirujem! :)


Omiljeni karmin

Ovo bi već bilo pitanje za razmišljanje i vaganje, da me upravo Ana nije pre par nedelja obradovala informacijom da se, dragi mi, Oxford Wine iz Avonove Ultra Colour kolekcije pojavio na stanju. Naravno, vrlo brzo se našao u mojim rukama i sreći nije bilo kraja jer sam ga dugo merkala i želela. Međutim, kako to obično biva kad si mini baksuz po rođenju (i opredeljenju), izašla mi je groznica na usni i to ne jedna nego tri, verovale ili ne. Kao da su se svi univerzumi urotili protiv mene! :D Međutim, i tako grozničava sam morala da ga probam i naravno zaljubila se te pala u očaj što ne mogu odmah da ga nosim! Elem, da ne dužim, čim su me groznjikavi baksuzi prošli, odmah sam izvela moj novoomiljeni ruž u grad i od tad se volimo. U pitanju je prekrasna tamna boja, opisala bih je kao deep burgundy nijansu, na momente ide i na zagasito ljubičastu. Iako je naizgled tamno smeđa i skoro pa crna, na usnama je to znatno ublaženo i zaista izgleda predivno. Idealna je za ovaj period godine i mislim da je još dugo neću skidati sa trona omiljenog mi ruža.
P.s. Ukoliko želite post posvećen samo njoj, pišite mi u komentarima. Boja je vrlo specifična, pa nisam sigurna koliko vas bi volelo da čita o njoj. Ja da se pitam, recenzirala bih je odmah! :)
U nastavku nekoliko sličica koje je napribližnije opisuju, mada moram reći da fotografije nikako nisu merodavne jer je vrlo teško "uhvatiti" njenu pravu nijansu kroz objektiv. Eventualno svočevi i fotografije na usnama bi već mogle da prikažu realnu sliku.





Omiljeni proizvod za obraze

Najomiljeniji proizvod za obraze je svakako moja draga Estee Lauder Deluxe All-Over Face Compact paletica u kojoj se nalaze tri nijanse rumenila i jedan bronzer. U prevodu - sve što mi treba. Vrlo je kompaktna i praktična, staje u džepić u torbi bez problema i zaista je volim te rado koristim. Sve četiri boje su izuzetno pigmentovane i vrlo malo je potrebno da porumenite. Takođe, i rumenila i bronzer se jako spore troše tako da imam utisak da je ovo jedan od onih večnih proizvoda.




Paleta senki koju načešće koristim

Ovo takođe nije teško pitanje imajući u vidu da sam sve nagomilane palete ili poklonila ili prodala. Ostale su mi samo dve (neračunajući mono senke ili kvadove) tako da moj izbor će definitivno biti Estee Lauder Deluxe EyeShadow Compact paleta. Omiljena, voljena, draga, samo su neki od epiteta koje bih joj pridodala. Vidi se iz priloženog koliko je rado korišćena. Fenomenalno pigmentovane senke u svakom slučaju.



Omiljeni parfem

Ubedljivo najdraži parfem, što zbog osobe od koje sam ga dobila, što zbog predivnog mirisa je Lolita Lempicka L' Eau en Blanc. S obzirom da nisam najstručnija u opisivanju mirisa, evo šta kaže Gugl:
Miris je sanjiv i romantičan, inspirisan mirisom bele ljubičice koji je interpretiran u prepoznatljivom Lolita Lempicka gurmanskom stilu. 
U gornjim notama parfema nalaze se puderasti iris i listovi ljubičice. Cvet ljubičice u srcu obogaćen je notama višnje, sladića i maline, a baza je drvena i orijentalna zahvaljujući akordima vetivera, tonke, heliotropa i mošusa. Parfem je kreirao Annick Menardo.



Lak za nokte koji mi je najčešće na noktima

Dvoumila sam se kod ovog odgovora jer tokom zimskih dana neretko menjam nijanse lakova, nekad sa namerom da sebi oraspoložim i zašarenim dan, nekad upravo kako bih istakla svoje stanje uma (black nails = black soul). Šalu na stranu, lak za koji sam se najviše hvatala u poslednjih mesec dana (ako izuzmemo Eveline tretman koji mackam ovijeh dana) jeste Rimmel 60 seconds u broju 203 Lose Your Lingerie iz kolekcije Rita Ora. Predivna neutralna boja, vuče na bebi rozu i neretko je bila moj izbor u ovim hladnim mesecima. Pre svega, najmanje je zahtevna za mazanje (ne bih da vam pišem o svojoj smotanosti i večitoj levoj osmogodišnjoj ruci koja je pod turbulencijom kad maže desnu) ali je i boja koju lak ostavlja veoma nežna i lepa. Ono što takođe volim je što je boja u bočici boja koju dobijete jednim slojem na noktima. Ipak, ja uvek nanesem dva jer je tada nijansa posebno istaknuta i spešl.



Omiljena mazalica

Verujem da ste očekivale mog dragog i hvaljenog miljenika alias Avon višenamenski balzam od vanile. Ipak, kako ne bih dosadila i sebi i vama, u ovom postu ga preskačem jer postoji još jedna mazalica koja me je osvojila i zasluženo ponela titulu omiljene za ovu zimu (okej, dele prvo mesto). U pitanju je kremica za ruke iz Avon Care kolekcije pod nazivom Cocoa Butter. Dakle, kakao puter i vitamin E. Nema greške! Fantazija miris, ali i divno pakovanje - dovoljni razlozi da je ne vadim više iz torbice. Kao što možete primetiti, veliki sam fan Avona kada je reč o mazalicama za ruke i ruževima. You gotta try this! :) Za 119 RSD sam uverena da bolju ne mogu pronaći.


Omiljena boja

U mom slučaju, omiljena boja zavisi od toga da li se radi o odevnim predmetima, dekoru ili nečemu trećem. Ipak, ako bih morala da se odlučim za jednu, kao ultimativnu pobednicu, to bi onda bila ljubičasta. Pre svega, volim da je korisitim prilikom dekoracije sobe pa ne čudi što mi je jedna strana zida upravo u divnom tamno ljubičanstvenom tonu. Da ne pominjem koje boje lakova za nokte i ruževa dominiraju u mom kutku. Jednostavno, prija mom oku i naprosto je obožavana.
Kada je reč o oblačenju, više volim neutralniju odeću čiju mirnoću potom "razbijam" specifično obojenom ogrlicom, torbom ili karminom.

Stigosmo mi do kraja! Nadam se da vam je bilo lepo sa mnom na ovom putovanju kroz omiljene mi zimske proizvode.
Pišite mi u komentarima utiske ali i vaše favorite za ovu zimu. Takođe, ukoliko želite da čitate u posebnom postu o nekom od navedenih miljenika, pišite mi i to!


Tagtagtag, na koga da prenesem ovu peckicu od Ane?! :D
Ovog puta bih volela da to bude Anči sa kanala i bloga Ana2Cats kojoj sam juče obećala isti i pripretila da se hiitno vrati u sedlo! :)
Zatim, želela bih da čitam ovaj post kod Jovane sa bloga Jovanin kutak kao i kod drage Dunjdže sa bloga Imfashionbabe.
Očekujem čim pre vaše pisanije! :)

Do sledećeg družanja i tipkanja,

Zagrljaj,

S.

9 comments:

  1. Hvala što učestvuješ i što si tako brzo odgovorila :)
    Proizvodi su prelepi, baš me zanima ova Gliss maskica :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anči, hvala! Super mi je tag pa sam zaista sa zadovoljstvom birala proizvode i fotkala. :)

      Delete
  2. Lolitu želim probati već odavno, imam feeling da bi mi baš odgovarala :D Avonove ruževe obožavam, kao i ovu kremicu za ruke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej draga, onda Lolitu moraš i imati! :) Divan je parfemčić zaista, pravi ženski.. A za Avonove ruževe i kremicu mi je drago što delimo obožavanje :)

      Delete
  3. Avonov ruz je predivan :)
    I nijansa laka je super :D

    ReplyDelete
  4. Lolita Lempicka je krasan parfem, bas girly skroz i obozavam ga :) nisam ga sama nosila, ali je prijateljica dugo godina imala. Svidjaju mi se i Estee Lauder stvari <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iv <3 Stvarno je lep, što ti kažeš pravi girly. A Estee Lauder paletice su zaista vredne novca jer traju jako dugo a kvalitet je na zavidnom nivou (bar proizvoda koje sam ja probala)! :)

      Delete