Sunday, January 18, 2015

Liebster Blog Award

Ćao predrage moje devojke!

Nadam se da u dobrom društvu i na lep način provodite ovu nedelju. Ukoliko ste se ipak odlučile za lenju varijantu, uz čajić i mnoštvo filmova (poput mene), verujem da će vam ovaj post biti interesantan. Naime, umesto standardnih bjuti tema, o šminci, kozmetici i recenziranju te pričanju o istima, danas ću sa vama podeliti nešto više o sebi.

Draga Lela sa bloga Budi dobra snajka me je tagovala da odgovorim na njenih jedanaest pitanja. Radi se o tzv. Liebster Blog Award-u čija se suština da se blogerke međusobno taguju i odgovaraju na pitanja one druge. Dakle, pitanja su uvek drugačija jer kada tagovana osoba završi sa odgovaranjem, ona sledeća postavlja novih jedanaest pitanja i taguje nove blogokoleginice. Ovakve "tagove" smatram izuzetno korisnim i interesantnim jer spontano podstiču širenje naše male bjuti zajednice, a uvek podržavam pozitivne akcije. Stoga, uživajte u narednim redovima! :)


1. Koliko dugo se bavite blogovanjem i šta vas je prvo privuklo da napravite blog?
  • Blogovanjem se bavim svega 12 dana (slovima dvanaest). Šalu na stranu, iako je u pitanju kratak vremenski period, oduševio me je način na koji sam dočekana što od svojih koleginica, što od dragih čitateljki. U poslednje (skoro) dve nedelje sam pročitala toliko predivnih komentara da jednostavno ne umem da pronađem adekvatnu reč da vam se zahvalim sem što vam garantujem sve sjajnije blog postove i sve veće širenje našeg malog Glam kutka. Pružile ste mi neverovatnu motivaciju za dalje i zaista verujem da će ovo biti naša, posebna godina. :)
  • Što se drugog dela pitanja tiče, imala sam veliku želju da počnem da pišem blog, verujem da se rodila pre godinu dana. Cilj mi je bio da određene misli i iskustva ne zadržavam samo za sebe, već da ih delim i sa vama jer sam se uverila koliko u određenim situacijama to može da znači. Okej, mnogo toga treba osetiti na sopstvenoj koži, ali ne morate baš sve! Tu sam ja da vam utabam stazu i put, bar kada je u pitanju šminka kao najvažnija ženska sporedna stvar na svetu. :) Naravno, kao što sam naglasila i na samom početku blogovanja, očekujte mnoštvo raznolikih tema, dakle ne samo o šminci već i o nekim životnim, za sve nas važnim, temama.

2. Koja je vaša negativna strana blogovanja ako je ima?

  • Imajući u vidu kratkoročni period vođenja svog bloga, zaista se još uvek nisam susrela sa bilo čim negativnim. Inače sam osoba koja izvlači (ili se bar trudi) pozitivu i iz najnepozitivnijih dešavanja i stvari tako da ću se truditi da gajim i čuvam svoj blog od svega što ima prefiks "negativno".

3. Da li volite da kuvate?
  • Ne mogu da kažem da volim da kuvam jer mi vreme ne dozvoljava da istinski zavolim kuhinju i sve njene čari ali moram reći da jako uživam u spremanju klope svojim najdražima. Uža specijalnost su mi paste, pizze i slatkiši poput mafina i čupavaca. Ali pssst! Nemojte mi zvoniti na interfon (bez flaše vina)! :D *šala*
4. Da morate da se odreknete neke dekorativne kozmetike od navedenih, šta bi ste izabrali (puder, senka, ajlajner, karmin,kreon,maskara)?
  • Ajlajner, bez razmišljanja. Zašto? Previše sam smotana da bih naučila da rukujem istim pa ga i ne posedujem. Svaki put napravim sebi remek delo level dvogodišnjak šara po svesci bojicama i zaista ličim na ludaka. Već godina smo ajlajner i ja na Vi. Trudim se da promenim to, ovih dana idem da pazarim neki najfunkcionalniji za nas trapavorođene, pa da vidimo da li se upornost isplati. Prelepo mi izgleda kada gledam fotke nekih malo spretnijih devojaka, tako da, s-v-e je moguće! :)
5. Koje je boje bio vaš prvi karmin?
  • I prvi, i poslednji, i skoro svaki - ljubičasti! :) Moja najdraža boja ruža, u svim mogućim i nemogućim nijansama. Od deep purple, preko nešto svetlijih do najsvetlijih.
6. Omiljeni lak za nokte?
  • Nikako ne bih mogla da izdvojim samo jedan jer, u mom slučaju, omiljeni lak varira u zavisnosti od godišnjeg doba ali hajde da kažem da mi je omiljeni zimski neki taman, bordo ili ljubičasti a za letnji ću glasati za kraljevsko plavu i mint boju.
7. Omiljeni brend kozmetike?
  • Lelo, pa nemoj se zezati sa mojom Vagom u podznaku! Teško, teško! Mogu da nabrojim najdraže a ima ih podosta: L'oreal, Essence, OPI, Avon, Garnier, Estee Lauder, Balea, Freeman, La Roche Posay, Vichy, Nivea, Artdeco, NYX, Aura, Sephora, Kiko. 
8. Koje postove najviše volite da pišete?
  • Za sad uživam u recenziranju novih proizvoda ali se jako radujem postovima u narednom periodu jer planiram da pišem o raznoraznim važnim i lepim temama.
9. Vaša neispunjena želja?
  • Kada imam neispunjenu želju u datom trenutku, u istom trenutku je se setim. Zapravo, uvek mi je u podsvesti i mislima. Ipak, moram reći da u ovom trenutku nije tako. To apsolutno ne znači da imam sve, znači samo da sam naučila da je malo sve i da je nemanje mnogo želja zapravo najbolja želja. Ne ubrajamo šminku u to, naravno! :D Šalu na stranu, trudim se da želje realizujem a da bih u tome uspela ne maštam o nerealnim već isključivo o onim ostvarivim željama.
10. Koji ste prvi blog zapratili?
  • Nisam najsigurnija jer sam u isto vreme počela da pratim veliki broj blogokoleginica, ali mislim da je to bila Jovanka sa dragog mi Šmizletina bloga.
11. Na koji post ste posebno ponosni?
  • Najzadovoljnija sam postom o favoritima 2014. koji sam pisala sa najvećim uživanjem a koji je ujedno i najčitaniji na blogu (do sada). Svakako posebno drag postić!
Hm, sad je red da nominujem jedanaest svojih koleginica.
Sobzirom da ja zaista nisam sigurna koja jeste odgovorila na tag i obratno, na listi će se naći sve one blogokoleginice čije odgovore bih želela da vidim. Naravno, kao i sa svim tagovima, sigurna sam da ću nekoga izostaviti te stoga pozivam i sve vas koje ovo čitate a niste na spisku da se slobodno pridružite! Rado ću čituckati vaše odgovore :)

Pitanja na koje tagovane blogokoleginice treba da odgovore su:

1. Kako bi opisale svoj blog jednom rečju?
2. Maskara kojoj se uvek vraćate?
3. Preparativna ili dekorativna kozmetika i zašto?
4. Tri bloga koja volite da čitate uz prvu jutarnju kafu?
5. Najdraži ruž za usne koji posedujete?
6. Otkrijte neku anegodotu vezanu za blog ili čitavo blogoiskustvo.
7. Navedite neku svoju čudnu naviku.
8. Kako reagujete na negativne komentare ukoliko ih ima?
9. Vaša životna filozofija (moto, način razmišljanja)?
10. Najbolji korektor svih vremena?
11. Omiljeno mesto za kupovinu šminke?


Pravila su takva da nominovane blogokoleginice treba da odgovore na mojih jedanaest pitanja a potom smisle svojih 11 i taguju isti broj blogerki!
Nadam se da ćete se sve odazvati ovom "tagu"! :)

Zagrljaj,

S.

9 comments:

  1. Pisala sam prošle godine ovaj tag, ali pošto se razlikuju pitanja, odgovoriću i na ovaj uskoro :)
    I, molim te, isključi ovaj prozor za lajkovanje na fejsu što nam iskače svakim klikom na tvoj blog ;)))
    (sećam se da ima neka opcija show once)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam znala da stalno iskače?! Sooo annoying, dobro mi reče! Idem da čačnem u opcijama, nisam ni znala da se podešava. Hvala na sugestiji ;)

      Delete
  2. Pošto sam i ja pisala prošle godine tag, odgovoriću na pitanja u komentaru :)

    1. Kako bi opisale svoj blog jednom rečju?
    Teško pitanje.. MESS je možda adekvatna reč, a i rimuje se sa imenom bloga :D

    2. Maskara kojoj se uvek vraćate?
    L'Oreal false lashe wings

    3. Preparativna ili dekorativna kozmetika i zašto?
    Preparativna mi je bitnija i za to izdvajam više novca, iz razloga što dekorativa ne može lepo da izgleda na koži koja nije negovana. Više me raduje kupovina dekorativnih proizvoda, naravno :)

    4. Tri bloga koja volite da čitate uz prvu jutarnju kafu?
    Moj omiljeni domaći blog je Šminka je ljubav, ali nema pravila.. Uglavnom čitam šta mi se pojavi na FB feed-u i bloglovinu. Postoji možda 20 blogova koje redovno pratim i volim, uglavnom od devojaka koje poznajem :)

    5. Najdraži ruž za usne koji posedujete?
    MAC All fired up, predugo sam ga tražila i još uvek sam srećna što sam ga našla.

    6. Otkrijte neku anegodotu vezanu za blog ili čitavo blogoiskustvo.
    Često dobijam zabavne komentare, nedavno mi je neko od društva napisao MI SMO TVOJI FOLLOWERSI, OBOZXAVAMO TEE, BOLJA SI BLOGGERKAHH OD ZORANNAHHH :D srećom pa filtriram ahahha

    7. Navedite neku svoju čudnu naviku.
    Nekad i par puta dnevno menjam lak na noktima, ne mogu da zaspim bez mobilnog telefona i namazanih usana i ruku...

    8. Kako reagujete na negativne komentare ukoliko ih ima?
    Iznerviram se :D Konstruktivne kritike su okej, a bezobrazluk uglavnom obrišem.

    9. Vaša životna filozofija (moto, način razmišljanja)?
    carpe that fucking diem :D

    10. Najbolji korektor svih vremena?
    MAC Pro longwear i Kryolan TV Paint Stick, a od drogerijskih Maxfactor pan stick i L'Oreal true match

    11. Omiljeno mesto za kupovinu šminke?
    Sephora

    Hvala tag, baš sam uživala odgovarajući na pitanja!! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam uživala čitajući tvoje odgovore! Pronađoh se u nekima od njih :D
      Nisam znala da si već radila, sad ću onda da tagujem nekog drugog ko nije. Hvala ti na odgovorima :*

      Delete
  3. Drago mi je da si odgovorila. :D Zanimljivi odgovori. :3

    ReplyDelete
  4. Hvala na tagu,bas su zanimljiva pitanja,ovih dana se bacam na pisanje :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanjić, radujem se! :) Možeš da uradiš i pred kamerom tj. na YouTube-u, koji god koncept ti je draži i jednostavniji. Ja vala još više volim da te gledam! :*

      Delete
  5. Šta se desilo i zašto ja ovo tek sada vidim. :(

    Izvini, zaista, ne znam kako mi je promaklo. Hvala ti na tagu, i ja sam ga radila, ali ću odgovoriti ovde.


    1. Kako bi opisale svoj blog jednom rečju?
    Oaza.

    2. Maskara kojoj se uvek vraćate?
    Trenutno mi najviše odgovara S-he u žutom pakovanju.

    3. Preparativna ili dekorativna kozmetika i zašto?
    Preparativa, nju češće koristim. Medjutim, dekorativa mi je zanimljivija. :)

    4. Tri bloga koja volite da čitate uz prvu jutarnju kafu?
    Blogove koji mi se dopadaju pratim preko FB stranice, tako da to budu obično oni koji su izbacili post taj dan.

    5. Najdraži ruž za usne koji posedujete?
    Aura tečni mat u nijansi 609 najčešće koristim, pa neka bude on.

    6. Otkrijte neku anegodotu vezanu za blog ili čitavo blogoiskustvo.
    Hmmm... Pa da budem iskrena nemam je. :)

    7. Navedite neku svoju čudnu naviku.
    Sve mora da bude na svom mestu, onako kako sam to složila. Tačnije, svaka stvarčica kod mene ima svoju poziciju.

    8. Kako reagujete na negativne komentare ukoliko ih ima?
    Možda ih je bilo svega par za svo ovo vreme. Oni tj. Onaj koji mi je bio smešan sam objavila, :D

    9. Vaša životna filozofija (moto, način razmišljanja)?
    Ja sam večiti filozof, o svakoj sitnici možda i previše razmišljam. I stalno sam u potrazi za odgovorima. Vera u trud, je možda nešto što me najbolje opisuje.

    10. Najbolji korektor svih vremena?
    Loreal Perfect match! :)

    11. Omiljeno mesto za kupovinu šminke?
    DM, Sephora.

    Hvala ti još jednom za tag, bitanju su bila jako zanimljiva! :))

    ReplyDelete