Wednesday, January 14, 2015

Aura Correct Me - tečni korektor

Na važu želju, a moje još veće zadovoljstvo sledeći na tapetu za recenziju je Aurin tečni korektor imena Correct me. U jučerašnjem postu o favoritima 2014. godine našao se upravo ovaj mališan pa su me neke od vas zamolile da mu posvetim jedan ceo post.
I voila! :)
Pre fokusiranja na sam proizvod, moram da istaknem da mi je Aura verovatno jedno od najvećih otkrića prošle godine kada je o šminci reč. Spontano smo se sreli, ali definitivno namerno zavoleli. :)
Odnos cena-kvalitet je ono što me na Aurinim policama uvek očara i svakako je zaslužno za obožavanje ovog, moram da napomenem, domaćeg brenda. Kada već kupujemo šminku u tolikim (ne)potrebnim količinama, smatram da je prava stvar ukoliko što je više moguće biramo svoje brendove. Lepo nama, lepo njima. :) Bar kada se radi o Auri. Da naglasim - ovo nije sponzorisan post, ni u najmanju ruku, samo iskrena recenzija te mišljenje koje ćete uvek čuti od mene. Mislim da to i jeste glavna svrha pisanja blogova ovog tipa - prenošenje necenzurisanih dojmova o proizvodima koje recenziramo ili o kojima pišemo.
Elem, vratimo se na Correct me tečni korektor i suštinu današnjeg posta.


Kako sam istrošila sve zalihe Sephorinih korektora koje sam do tad koristila a koje su povukli iz prodaje, lutajući Lilijem zastala sam kod Aurine makeup police baš u trenutku kada su prodavačice slagale tek pristigli Correct me. Čim sam videla šest vrlo raznolikih nijansi, znala sam da neću izaći iz Lilija praznih ruku. Dvoumila sam se oko dve nijanse ali je na kraju izbor pao na boju 305 Cool Ivory. Zapravo, razmišljala sam da li da uzmem neutralniju nijansu sličniju mom tenu ili ovu nešto svetliju, ali sam se ipak odlučila za 305-icu jer sam želela korektor koji će mi posvetliti deo ispod očiju te raditi svojevrsni hajlajt. U pitanju je nijansa sa rozikastim podtonom koja se u mom slučaju pokazala savršenim izborom.



Pre daljeg čitanja recenzije, nije na odmet da vam kažem šta ja očekujem od korektora kako ne bi bilo zabune oko njegovog delovanja. Najpre, logično, bitno mi je da prekriva podočnjake i sasvim sam zadovoljna osrednjom prekrivenosću jer volim da mi lice, pa i okoločni predeo, bude što prirodniji. U tom smislu, volim lagane, "svakodnevne" korektore koji će mi prekriti crne gadove alias kolutove ali sa kojima neću postići efekat maske. Dakle, bitno mi je da korektor koji koristim ne bude težak na licu i da mi ne suši regiju na koju ga nanosim i najvažnije, da se ne uvlači u borice. Naglašavam samo da tečne korektore, pa tako i ovaj, koristim isključivo za prekrivanje podočnjaka, bubuljice ostavljam korektorima u stiku. Stvar je mog ličnog izbora i navike, ali svakako možete isprobati Correct me i u te svrhe, verujem da bi za sitne i neupaljene bubljice bio dobar izbor.

A šta kaže proizvođač tj. Aura za ovaj korektor:
Tečni korektor bogate, kremaste formulacije omogućava optimalno prekrivanje nepravilnosti kože pri čemu je veoma pogodan za područje podočnjaka. Lako se nanosi pružajući prirodan izgled. Izdvaja se pre svega zbog svoje postojanosti i činjenice da se na sakuplja u finim linijama pa setovanje puderom u prahu ili kamenu nije neophodno."
Šta kažem ja? Svojeručno potpisujem gore-navedene informacije!
Da rezimiramo, kupovinom ovog korektora dobićete umerenu prekrivnu moć, dugotrajnost i proizvod koji vam se neće sušiti na koži niti uvlačiti u sitne borice.
Za mene sasvim dovoljni razlozi da nastavim da ga koristim i u budućnosti.

Za kraj, šta bi drugo bilo nego fotografije kako bi zaiste mogle da vidite proizvod na delu:

Bez korektora


Sa korektorom

Nadam se da ste uživale u recenziji Aura Correct me tečnog korektora.
Jel neka od vas već imala prilike da ga proba? Kakvi su utisci?

Kao i uvek, sve svoje želje i predloge za naredne postove pišite u komentarima.

Zagrljaj,

S.

25 comments:

  1. Bravo za tempo pisanja :-)
    Sjajan korektor. Ja imam 301 Vanilla i nasao se i u favoritima a i pisala sam recenziju. Otkeice stvarno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anči, trudim se! :)
      Čitala sam ti taj post, stvarno je otkriće!

      Delete
  2. Ja ću ga sigurno kupiti, samo da potrošim neke koje već koristim. Dvoumim se oko nijanse. Razmišljala sam o vanili, ali bojim se da mi ne bude presvetla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam svetla ali sam mišljenja da je vanilla presvetla, nju sam odmah eliminisala jer mi je bila na dlanu maltene bela. Ova nijansa je divna ukoliko ti odgovaraju korektori i puderi sa rozikastim podtonom, ukoliko je suprotno, izaberi od ovih žućkastijih nijansi drugu po redu nijansu 302! Sve ostale su ili pretamne ili presvetle! Javi utiske :)

      Delete
  3. Nemam pojma koji je moj broj ali svetliji rekla bih :)
    Super tekst i definitivno moj omiljeni korektor od sada pa na dalje :)

    ReplyDelete
  4. Hoću da ga kupim, ali kada god odem u Lilly i hoću da izaberem nijansu mene unervozi radnica koja mi diše za vratom i onda odem praznih ruku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma daaaj, ne daj se čoveku! Ne daj da te slome! :D Naročito nemoj da to bude razlog da ne probaš ovu super stvar! Da si videla mene pre par nedelja u Liliju i Delti, uzela svih šest nijansi i namackala ih i na lice i na ruku - pratile su me kao da ću da im maznem celu policu :D Nek ti ja budem motivacija da se sve može, pa i savladavanje napornih radnica :**

      Delete
  5. Baš ga čikam od prošle nedelje i naletim sad na ovaj post! Nadam se da se neću pokajati. Inače, moram da ti pohvalim ceo blog. Tekstovi tako skladni i prijatni za čitanje. Jesi razmišljala o yt kanalu? Samo napred sa ovim, stavljam na listu blogova za uz prvu jutarnju i jedva čekam novi post :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti na ovako divnom komentaru, neverovatna je motivacija i jako mi je drago da ti se blog sviđa! :)
      Što se yt kanala tiče, moram da priznam da sam bila u dilemi još pre otpočinjanja bloga šta izabrati ali sam na kraju ostavila tu odluku za kasnije. Imam svojevrsnu tremu za taj "čin" :) Ipak je specifičniji način obraćanja, ali volela bih, vidim se i na toj platformi..

      Poljubac veliki za tebe, čitamo se i sutra ili prekosutra uz prvu jutarnju ili možda čajić pred spavanje. <3

      Delete
  6. Bas mi se dopada.Sigurn cu ga kupiti.A jel zna neko mozda koji su dobri korektori za bubuljice?<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam za svoje bubuljice i celokupno lice (čije stanje ume da varira u zavisnosti od meseca) koristila raznorazne korektore, od jako skupih tzv. medicinskih do onih drogerijskih. Krenula sam od Murada koji je oko 2000RSD a došla i stala kod essence klasičnog u stiku koji je oko 250 i KIKO full coverage koji sam pominjala u prethodnom postu o favoritima - to ti dovoljno govori da cena ne znači uvek i kvalitet. :) Ako želiš gigantsku prekrivenost - Artdeco kamuflaža je sjajna! Ipak, ja sam za malo prirodnije varijante..

      Delete
    2. Mhm,slazem se sa tobom da cena ne znaci uvek i kvalitet.Probacu prvo taj essence ;) hvala na savetu <3

      Delete
  7. Odlican post. Bas sam u potrazi za korektorom za podocnjake. Da li bi mi pomogla oko nijanse - koristim Bourjois HM 53? Unaprijed hvala na savjetu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da bih te zaista valjano posavetovala, moraš da mi kažeš da li ti je puder toplijeg ili hladnijeg podtona? Po ovim slikama sa interneta koje sam uspela da vidim, više je žućast pa ti u tom slučaju preporučujem boju 302. Ukoliko je ipak više sa rozikastim podtonom, pogledaj 306. Svakako probaj u radnji ispod oka i na ruci i lako ćeš proceniti koji najbolje izgleda. :)

      Delete
    2. Bourjois HM 53 je toplijeg podtona, s tim da sam ja neutralan podton. Htjela bih neki korektor koji ce mi malo posvijetliti taj dio, jer vec imam NYX HD korektor CW04, Max Factor Pan Stick 12.. Ok su mi za pokrivanje nepravilnosti ali mi ne rade posao kod podocnjaka, skupljaju se u boricama a i ne posvjetljuju jer su nijanse pribizne puderu koji koristim. Hvala puno na odgovoru :-), pozdrav

      Delete
    3. Upravo zato sam i napisala da je za tebe 302. :) On bi trebalo da bude idealna boja za tebe kada je u pitanju i pokrivanje i hajlajt. Svakako, ne uzimaj ga na slepo, obavezno probaj prethodno ali mislim da će ti on biti odličan.

      Delete
  8. Hvala ti puno! Veliki pozdrav, divna si!

    ReplyDelete
  9. Videla si i sama u mom new in-u da sam uzela 302ku i baš sam zadovoljna :)
    Isto sam se dvoumila, mislim da je druga opcija bio baš ovaj tvoj.
    Inače bi korektori za podočnjake trebali da budu u boji kože (to je kao neko pravilo, hajlajt je druga priča), pa ja nekad zaista samo nanesem korektor i maskaru bez pudera) i spremna sam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeste, Sephorin mi je u boji kože ali sam baš želela da ovaj bude za nijansu svetliji. Meni je isto korektor zakon, bez pudera mogu ali bez korektora nope! :)

      Delete
  10. Super recenzija. Sve si detaljno i lepo objasnila. Sve pohvale za blog. I da definitivno cu ga probati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti je pomoglo da se odlučiš, verujem da ćeš biti zadovoljna <3

      Delete
  11. Hvala ti na preporuci. Sve pohvale za post. :)

    ReplyDelete