Tuesday, January 13, 2015

2014 FAVORITES

Drage moje,

Razmišljajući o tome o čemu da vam pišem u narednim postovima, pomislih da bi bilo sjajno da i zvanično obeležim godinu za nama te napravim post posvećen upravo svojim favoritima. S obzirom da su mi neke od vas tražile upravo ovaj post, rešila sam da konačno predstavim svoje favorite u godini za nama.
Upozorenje pre nego što uronite u čitanje! --> Skuvajte sebi kafu/čaj i zavalite se tamo gde vam je najudobnije jer sledi najezda favorita! :D
Šalu na stranu (ili ne), zaista ima mnogo proizvoda jer sam želela da ubacim sve one koji su mi obeležili prošlu godinu i koje ću definitivno koristiti i u 2015.
Pa, da ne bi ova disertacija trajala još narednih x godina, uživajte u narednim redovima! :)

Favorite sam podelila u tri kategorije: nega kože, kose i naravno šminka.


NEGA KOŽE

  • Nivea Soft krema
Moj dugogodišnji pratilac i najveći favorit kada je osnovna nega lica u pitanju. Proizvod u koji se kunem već skoro deset godina. Posebno je čudotvoran ukoliko imate kožu koja ide ka suvljoj, neverovatno hidrira i ostavlja vam divnu, baršunastu kožu nakon nanošenja. Sadrži ulje jojobe i vitamin E. Vrlo brzo se upija pa ga uvek koristim pre nanošenja pudera.



  • La Roche Posay Effaclar gel za čišćenje lica (bez parabena)
Sa La Rochay Posay proizvodima sam se prvi put susrela početkom 2014. godine i moram reći da su u najvećoj meri uticali na oporavak mog lica. Kada je reč o ovom gelu za čišćenje, on je namenjen masnoj osetljivoj koži i zaista se radi o odličnom proizvodu. Kada sam počela da ga koristim, lice mi je bilo više normalno ka masnom nego suvo, ali moram primetiti da mi je pomalo isušio lice, mada ništa što Nivea Soft krema ne može da reši. Ipak, moram da naglasim zbog devojaka za suvim tipovima kože jer mislim da bi za vas možda bio preintenzivan.


  • La Roche Posay Effaclar Duo+ krema za lice (bez parabena)
Za ovaj proizvod nemam mnogo reči sem - magija! Effaclar Duo+ je kremica koja mi je u najvećoj meri pomogla da se rešim dosadnih bubuljica i lice dovedem u red. Pored toga, pružila mi je neverovatnu negu pa sam nastavila verno da je koristim. I dalje je obavezan deo moje svakodnevne rutine, koristim je ujutru i uveče.


  • L'oreal micelarna voda za lice, usne i oči
Ovu L'oreal micelarku sam otkrila krajem 2014. godine ali moram reći da me je apsolutno osvojila. Namenjena je za čišćenje suve i osetljive kože, hipoalergena je, dakle, bez alkohola i parfema. Meni se jako dopala i toplo je preporučujem svim devojkama koje vole micelarne vode i u potrazi su za nekom koja je kvalitetna a opet, nije preskupa. Moram samo da naglasim da je potrebno dva puta preći tuferom po licu kako bi se svi ostaci šminke očistili sa kože.


  • Balea mleko za čišćenje lica
Ipak, moj najveći favorit kada je skidanje šminke u pitanju jeste ovaj Balein proizvod sa uljem jezgra kajsijine koštice i provitaminom B5. Namenjen je svim tipovima kože i kako je i sam proizvođač naveo - ekstra je blag. Ja sam naprosto oduševljena ovim mlekom za čišćenje i najtoplije ga preporučujem svima! Cena je izuzetno niska a kvalitet odličan tako da je ovo proizvod koji ću sigurno nastaviti da kupujem i u narednom periodu.



  • Freeman Clay Mask Mint&Lemon
Ovo je maska za lice koja mi je definitivno obeležila 2014. godinu i koja je uspela da me veže za sebe till the end. Maska je namenjena dubinskom čišćenju pora i odlična je ukoliko imate upalne procese na koži ili napasti zvane bubuljice. Dakle, za problematičnu kožu je sjajna! Smiruje kožu istog trenutka a lice nakon nje je mekano do te mere da ne možete da prestanete da se opipavate. :)
Namenjena je masnim tipovima kože pa ako imate određene suve delove poput mene (a opet ne možete da odolite ovoj lepotici) koristite je isključivo na T-zoni i eventualno kontrolisano na delove obraza na kojima imate određenu nepravilnost. Ima i jako simpatičnu zelenkasto-plavu boju pa ćete izgledati kao prava štrumfetica.


  • Garnier 5sec Perfect Blur
Prajmer (baza) za lice koji sam najviše koristila i jako sam zadovoljna njime. Nisam sigurna da ću ga kupiti nakon što istrošim ovaj jer mi je u planu da probaj jedan drugi ali svakako mi je obeležio 2014. godinu.




  • Mixa mleko za telo namenjeno osetljivoj i suvoj koži


  • Ukratko - sjajno mleko za telo! Obožavam ga, koristim već dugo vremena i ne planiram da ga menjam. Sadrži glicerin i ovseno mleko. Treba naglasiti i da nema alkohol i paraben u sebi.


    • Victoria's Secret Sweet Daydream losion za telo sa malinom i jabukom
    Ovaj losion leti koristim kao luda. Naravno, kad imam zaliha! Prelepo miriše, pa ukoliko ste ljubitelj maline - topla preporuka. :)



    • Balea kupka sa čajem i vanilom
    Kupka koju koristim skoro godinu dana iliti od kada sam je otkrila. Predivna je, miriše magično i uvek joj se iznova vraćam.


    • Organic Shop Coffee&Sugar Body Scrub
    Dvoumila sam se da li da stavim ovaj skrab ili piling bambus i morska so, ali prevagnula je višestruka upotreba ovog sa kafom. Naime, proizvođač kaže skrab za telo, ja ga koristim i na licu. Neverovatno lepo pilinguje telo ali i lice koje mi je mekano poput svile nakon upotrebe ovog skraba. Preporučujem toplo sve njihove proizvode, ukoliko niste već probale, cene su vrlo pristupačne a proizvodi zaista odlični.



    • Avon Care 3in1 krema za ruke, nokte i zanoktice
    Kremica za ruke iz Avona koju jako volim. Brzo upija što mi je kod krema jako bitno. Sadrži arganovo ulje, glicerin i vitamin E.

    • L'Occitane krema za ruke sa šea buterom
    S obzirom da sam potrošila obe svoje regularne verzije (od 30ml čini mi se), na fotki ispod je manja verzija koju sam dobila u časopisu Elle. Svakako, kremica je sjajna i nema šta tu dalje da se diskutuje. Cena joj nije mala imajući u vidu militražu (900 RSD) pa je na vama da odlučite da li vam se isplati ili ne. Ima je u različitim mirisima (ruža mi se čini privlačnom) ali sam ja nekako verna ovim standardnim verzijama.


    • Balea univerzalna krema
    Kremice za kojima su poludele takoreći sve moje bjutiblogokoleginice, uključujući i mene. Naravno, ambalaža je u ovom slučaju presudna jer...zastanimo. Retro i toliko šik da ja prosto nisam mogla da odolim a da ne uzmem obe! 50's forever je sa mirisom trešnje, a My Golden's Twenties sa mirisom ruže i lavande. Ova sa višnjom ima još intenzivniji miris pa ko voli nek izvoli. :)



    • Avon višenamenski balzam
    O ovim balzamima ne moram mnogo da vam pišem, ukoliko pratite blog, znate da sam pre nedelju dana izbacila post upravo njima. Ukoliko niste, klik na link! :)


    • Eveline 8in1 Nail Therapy
    Eveline multipraktik lak koji zaista čini čuda. Oporavio mi je nokatnu ploču u potpunosti i od tad mi je verni drugar. Proizvođač kaže da štiti nokte od pucanja, lomljenja i cepanja te da pomaže u vraćanju glatke površine i sjaja oštećenim noktima. Šta ja kažem? Ja klimam glavom!


    • Omiljeni lakovi
    Možda ćete mi zameriti što ih ima sedam ali zaista ne bih bila iskrena da sam stavila jedan ili dva. I ovo je bila teška muka za mene! :)
    S leva na desno:
    - Golden Rose u broju 20, predivni metalik lak, sjajna formula, jedan sloj dovoljan za boju sa bočice.
    - Golden Rose u broju 05, neutralna sivkasto-braonkasta nijansa.
    - Golden Rose, broj se skinuo ali je nemoguće promašiti je. Divna, predivna mint zelena boja koju sam letos najviše nosila.
    - Aura Purple Dream 56, predivna ljubičanstvena boja - dovoljno da je uvrstim u favorite.
    - Aura Skinny Jeans 42, kraljevsko plava boja, verovatno moj najdraži lak svih vremena.
    - Essence Color&Go, takođe ne piše broj ali je vrlo efektna i nemoguće je da je ne primetite na polici. Na slici, kao i većina, nije ni približna realnoj boji, ali morate da mi verujete na reč da je ovo jedna od onih nijansi koje vas, kada ih naneste, teraju da neprestano blenete u svoje noktiće. :)
    - Rimmel 60 seconds, neutralan ali predivan lak iz kolekcije Rita Ora. Vrlo često je upravo on na mojim noktima.


    • Lolita Lempicka i Boss Femme
    Dva parfema u kojima sam najviše uživala su definitivno Lolita Lempicka i Boss-ov Femme. S obzirom da su mirisi zaista individualna stvar te da svako od nas uživa u nečemu drugom, neću reći da vam preporučujem ali svakako ako budete u prilici, njušnite ova dva parfemčića.



    NEGA KOSE

    • Balea Professional šampon Oil Repair
    Kao i ulje za kosu iz ove crne kolekcije, i ovo je proizvod koji obožavam. Šampon bez silikona, odličan za suvu i oštećenu kosu ili jednostavno, kosu izloženu farbanju. Sadrži arganovo ulje, protein pšenice, pantenol i glicerin kojima je zadatak da vam ojačaju kosu. Posebno preporučujem devojkama sa ispucalim krajevima i lomljivom kosom. Prilikom upotrebe, korisiti se količina veličine oraha tako da će vam ovaj šampon zaista dugo trajati. Ja ga koristim tako što prvo operem temeljno kosu bilo kojim šamponom pri ruci, pa nakon toga nanesem ovaj. Prezadovoljna sam rezultatima, mada morate imati u vidu da imam poprilično zdravu kosu, iako se šatiram godina. Svakako toplo preporučujem!


    • Gliss Ultimate Color maska za kosu
    Pred kraj 2014. godine sam otkrila ovog crvendaća i ne planiram da ga menjam. Naime, Gliss ima nekoliko verzija ovih maskica u zavisnisti od tipa vaše kose itd. Meni je ova crvena pun pogodak imajući u vidu da je namenjena obojenoj i posvetljivanoj kosi. Sjajna je, posebno u kombinaciji sa Balea šamponom.



    ŠMINKA

    Evo nas najzad i kod makeup favorita za 2014. godinu!

    • Estee Lauder Deluxe EyeShadow Compact
    Paleta senki koju sam, kao što se može primetiti, neprestano trošila u prošloj godini. Senke su izuzetno pigmentovane i zaista sam bila jako zadovoljna ovom paletom.




    • Aura Eye Shadow 70 Metallic Princess
    Kao što joj i sam naziv kaže, u pitanju je metalik senka za oči koju sam prosto morala da imam! Predivna boja, namenjena večernjim prilikama ali morate ispod nje imati dobru bazu za senke jer hoće da beži i da "nestaje". Dvoumila sam se između ove i zlatne verzije, ali ipak je prevagnula ova jer sam zaljubljenik u srebrnkaste metalik nijanse.



    • L'oreal Indefectible 24h puder
    Najveće otkriće kada je reč o puderima jeste upravo ovaj mališan. Do njegovog otkrića, dugo sam koristila Vichy Normaderm ali već skoro godinu dana uživam u L'oreal puderima. Indefectible ima odličnu prekrivnu moć (bar se meni tako pokazao), sjajno se nadograđuje i verujem da ću nastaviti da ga koristim. U planu mi je da nakon ovog najzad probam True Match, ali svakako mislim da ću mu se u budućnosti iznova vraćati.



    • Maybelline Fit me puder
    Puder koji koristim kada hoću prirodan look i osrednju prekrivenost jeste upravo Fit me. Dopada mi se ali sam primetila da mi ističe suve delove te mu je, prema mom skromnom mišljenju, to jedina mana. Inače, vrlo je prijatan na licu i sjajno se nadograđuje.


    • Aura Correct Me Concealer
    Najveće otkriće decembra jeste upravo ovaj korektor. Našla sam se u Liliju baš kada su ga prodavačice ređale na policu te sam, a kako i ne bih, odmah prišla da odaberem svoju nijansu. Želela sam da uzmem nijansu svetliju od mog tena kako bih imala i hajlajt, pored pokrivanja podočnjaka. Odlučila sam se za broj 305, boja Cool Ivory. U pitanju je nijansa koja vuče na rozikasto i odlično mi odgovara. Za korektor imam sve pohvale, zadovoljio je moje kriterujume, odlično prekriva crne gadove nakon učećih neprospavanih noći, ne nestaje mi u toku dana i verujem da ću ga sigurno pazariti i u budućnosti.



    • Kiko Full Coverage Concealer 02
    Korektor za koji se opredeljujem kada mi izađe po koja bubuljica ili jednostavno želim jaču prekrivenost. Jako sam zadovoljna njime, kremast je i odlično prekriva. Kiko je inače moja slaba tačka i kad god sam u prilicu volim da kupujem njihovu kozmetiku.



    • Essence I love Extreme Crazy Volume Mascara
    Maskara o kojoj takođe neću mnogo pisati jer je jedan čitav post posvećen upravo njoj (klik) ali se svakako ubraja u najveća otkrića prošle godine.



    • L'oreal Caresse sjaj za usne
    I o njemu je pisano, pisano, pisano. Imate recenziju klikom ovde. Volećete me ako ga probate. :) Sve preporuke za Caresse, u svakom slučaju.


    • Avon Ultra Colour Very Violet ruž za usne
    Sa ovim ružem sam imala klasičnu žensku bjuti ljubav na prvi pogled. Predivna ljubičanstvena nijansa, odlično pigmentovana i izuzetno kremasta, što je kod mene veeeliki plus! Boja je takva da je pogodna i za dnevne i za večernje varijante. Danju ga nanosim u jednom sloju dok noću volim ispod njega da stavim Essence olovku u sličnoj boji kako bih mu produžila trajanje, plus ga nanosim u par slojeva te boja zaista izgleda flawless.


    • Estee Lauder 65 Exotic Orchid ruž za usne
    Ruž koji uglavnom nosim uveče i jako ga volim, pre svega zbog predivne boje. Na prvi pogled je crvenkasta nijansa ali je zapravo vrlo specifična, sa mnoštvom sitnih šljokica. Ovo je, čini mi se, jedini šimerast ruž koji posedujem (s obzirom da sam veći fan mat nijansi) ali mi je zaista drag.



    • Estee Lauder 46 Barely Nude ruž za usne
    Kremasta nude boja, jako dobro pigmentovana i vrlo često je moj dnevni izbor.





    • Estee Lauder Deluxe All-Over Face Compact
    Paleta koja u sebi sadrži tri rumenila i bronzer. Ubedljivo sam je najviše koristila, nijanse odlično odgovaraju mom tenu i verujem da ćemo se družiti i u narednom periodu jer imam utisak da ju je, koliko god je koristila, nemoguće potrošiti.



    • Kiko Rock Attraction Blush 04 Pop Apricot
    Rumenilo koje sam najviše koristila tokom letnjih dana je bilo upravo ovo Kikovo. Predivna boja, posebno kada pocrnite. S obzirom da je količina ovih proizvoda bila ograničena, dobro sam se namučila da dođem do njega. Pogledajte samo ovo preludo jeans pakovanje! Jedan je već uveliko potrošen a kao što vidite ovaj je netaknut, čeka leto. :) Kao što rekoh, ukoliko imate prilike, obavezno probajte Kiko proizvode, garantujem da vas neće razočarati.


    • Essence Hello Autumn Eyebrow Set
    Set za obrve za kojim sam tokom jeseni skroz poludela i koji je uspeo da mi zameni NYX-ov set. U samoj paletici dobijate dve nijanse, recimo da je jedna za plavuše, dok je druga za nešto tamnije devojke. Ja sam mešala obe boje, tj. početak sam radila svetlom nijansom dok sam kraj obrva popunjavala tamnijom. Pored dve boje za obrve, u setu imate i hajlajter koji je odlično pigmentovan i zaista služi svrsi. Najviše mrzim kad se u proizvode ubacuju neki dodaci za koje se na kraju ispostavi da ništa ne rade, e pa - ovo je sve suprotno. :) Iako su neki dm-ovi izbacili zimsku kolekciju, u pojedinim i dalje viđam ovu jesenju na policama pa je možda možete još uvek naći. Moja topla preporuka!


    • Aura Small Angled Brush
    I kao poslednji, ali nikako manje važan proizvod i otkriće prošle godine, jeste ova koso sečena višenamenska četka. Proizvođač kaže da je namenjena za definisanje obrva, nanošenje korektora i iscrtavanje očnih kapaka. Ja je koristim isključivo za popunjavanje obrva i magična je! Dugo mi je trebalo da nađem zaista dobru četkicu od koje se neću sva umusaviti i koja će zaista biti precizna. Koštala je oko 200 RSD, što je za kvalitet koji dobijate premala cifra.



    Verovale ili ne, došle smo do kraja! :)
    Najiskrenije se nadam da ste uživale i da ćete, ukoliko niste, probati neki od navedenih proizvoda.
    Pišite mi u komentarima vaše favorite i preporuke za preparativnu i dekorativnu kozmetiku, rado ću ih čitati.
    Takođe, ukoliko želite da čitate detaljnije o nekom od navedenih proizvoda, pišite, pišite, pišite! :)

    Poljubac,

    S.

    27 comments:

    1. Super informativan post! :)
      Dijelimo više favorita, La Roche Posay Effaclar proizvode, Lolita Lempicka parfem, Eveline 8 u 1 lak i Freeman masku :)
      Nisam još bila u mogućnosti probati Kiko i Aura proizvode, ali ako igdje naletim na njih, sigurno budem, ovi korektori zvuče sjajno :D

      Još neki od mojih ovogodišnjih favorita su Catrice Camouflage cream (zasad HG full coverage korektor), Vichy Dermablend i Revlon Colorstay tekući puderi, Sleek rumenila i palete sjenila :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. Zato je Catrice moja tiha patnja jer nema kod nas! Tako to ide uvek. :)
        Hvala što si komentarisala i podelila svoje favorite, delim ljubav prema Vichy Dermablend puderu samo jedan savet - nikako ga nemoj koristiti svaki dan, dakle na dnevnoj bazi jer je previše jak i vremenom začepljuje pore i dosta utiče na sam izgled kože. Vichy Normaderm je odličan za svakodnevnu upotrebu a ima sjajnu prekrivnu moć, dok Dermablend ja koristim za neke značajnije prilike ili izlaske.

        :*

        Delete
      2. Hvala na savjetu, pripazit ću na to :)
        :*

        Delete
    2. Wow, koliki post! :D Citala sam ga pola sata. Svaka cast! :)
      Merkam ovu crnu Balea kolekciju i crvenu Gliss masku vec duze vreme, tako da si me ubedila. :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. A zamisli onda koliko sam ga ja pisala :D
        Šalu na stranu, drago mi je da si izvukla svoje favorite iz mojih, nadam se da ćeš biti zadovoljna! :)

        Delete
    3. Odlican post! Nivea kremu sam takodje koristila ali sam prestala,ne znam ni sama zasto :) Essence maskaru planiram da probam,kao i Aurin tecni korektor :)) Zanima me da li je jos uvek u prodaji taj broj Elle magazina uz koji se dobija krema i koja je cena? :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. Koliko znam, ima još uvek u prodaji jer je januarski broj u pitanju. Cena je regularna za Elle - 230 RSD! :)

        Delete
    4. Nivea soft, Eveline 8in1 i univerzalni balzami su i moji favoriti :)
      Lijepi su ti ovi lakovi, svaki mi se svidja :D
      Joj ova Freeman maska mi je na wl ali je nema kod nas :(
      Ovaj Aurin korektor cu sad definitivno probat svi ga hvalite :D
      Svidjaju mi se tvoji favoriti :D

      ReplyDelete
      Replies
      1. Freeman zaista moraš probati ukoliko budeš imala prilike. Pod brojem jedan ovu sa limunom, ali i sve ostale. :)
        Aurin korektor obavezno čekiraj!
        Hvala što komentarišeš. :*

        Delete
    5. Jao ja obožavam ovo Mixa mleko za telo, oduševljena sam i ne planiram da menjam :D

      ReplyDelete
      Replies
      1. Isto, isto! Predivno, prenežno, baš je za uživanje! :)))

        Delete
    6. Prekrasan post! Želim tu Freeman masku *_* I Estee Lauder bilošta :D

      ReplyDelete
      Replies
      1. Hvala ti! :) Freeman maskice su stvarno čarobne, moraš je imati!

        Delete
    7. Koliko favorita :)! Svakako divni proizvodi :). Estee Lauder Deluxe EyeShadow Compact izgleda prelepo, svakako bi i meni bila favorit :).

      ReplyDelete
      Replies
      1. Zaista je divna paleta, sa mnoštvom boja, što neutralnih i za svaki dan, što onih "finijih".
        Hvala što komentarišeš. :*

        Delete
    8. Super post! Obožavam Kiko kozmetiku, tako da ću morati isprobati rumenilo i korektor.:)

      ReplyDelete
    9. Koliko super proizvoda, ne znam sto bi prije komentirala :)! I sama volim ovo L'oreal Caresse sjajilo, super mi je bilo za proljeće. Slatka mi je kupka Balea od čaja i vanilije i odmah me nekako privukla, sutra idem do dm-a pa ako ga nadjem uzimam :D isto volim i ovu Loccitane kremu za ruke :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. Heei, pa baš se radujem! Nadam se da ćeš naći, viđala sam je ovih dana :) Javi utiske :*

        Delete
    10. Delimo dosta favorita (Essence maskaru,Lolita parfem,Avon ruz..), ali najpre hocu da ti dam podrsku,svidja mi se tvoj blog,lepo pises,odgovaras na svaki komentar,ljubazna si :) - veruj mi,to nije uvek slucaj i na nekim drugim blogovima. Citam te i nadalje naravno,samo napred ! Kristina

      ReplyDelete
      Replies
      1. Hvala ti Kristina! :) Čitamo se i u narednom periodu :*

        Delete
    11. Zanima me kakva je nijansa pudera ? Ako mi možeš uraditi swatch na ruci pa mi pošalji u inbox na facebook. :) :*

      ReplyDelete
      Replies
      1. Ova nijansa ide na žućkasto, tj. za hladniji podton kože je, verujem jedna od najsvetlijih. Mislim da ti neće mnogo značiti swatch jer na mojoj boji kože tj. ruci može delovati sasvim drugačije od onoga kako bi tebi odgovarao (ni kamera telefona mi ne slika verodostojno), ali svakako ti mogu poslati sliku večeras ili sutra kad dođem kući. :) :*

        Delete
      2. Hvala ti u svakom slučaju. :) Poslala mi je Zerina stranicu na kojoj ću pronaći nijansu za sebe. :)

        Delete
      3. Videla sam, sjaaajno deluje stranica! Nadam se da ćeš naći nijasnu za sebe. :)

        Delete
    12. Super post, možeš li mi samo reći koji je lak na ovoj slici? http://3.bp.blogspot.com/-g6QE7oJxkmU/VLUh1M0xeJI/AAAAAAAAAPY/1etf1bDg3S8/s1600/IMG_20141223_142745.jpg

      jel to ta aura koja je medju favoritima?

      ReplyDelete
      Replies
      1. Imaš catchy okance, nema šta! :D Nije aurin, taj je baš jarko ljubičasti a ovaj gde držim kremicu je Avonov lak u boji Very Berry, boja je između bordo i ljubičaste mada više vuče na bordo. :)

        Delete