Sunday, February 8, 2015

Mi smo savršeni par: Effaclar Duo [+] krema i Effaclar gel za umivanje

Drage moje,

Nakon nedelju dana (opravdanog) odsustva, danas vam donosim novi, za mene vrlo važan post. Zašto? Iz prostog razloga što se, kao što možete pročitati iz naslova, radi o dva proizvoda za negu kože lica namenjenim osetljivoj, problematičnoj koži. Smatram da svaka od nas ima veliku odgovornost kada recenzira proizvode ovog tipa jer vrlo lako nesmotrenim pisanjem možemo navesti nekoga da kupi proizvode koji možda zapravo i nisu najbolje rešenje za njen/njegov problem. Sa druge strane, imajući u vidu činjenicu da svaka od nas ima drugačiji tip kože, sa različitim potrebama i mogućim reakcijama na pojedine proizvode, bitno je naglasiti da ono što apsolutno odgovara jednoj, može dijametralno suprotno da se pokaže kod druge osobe. S tim u vezi, ovakvim postovima planiram da pristupim sa velikom preciznošću i odgovornošću jer želim da, čitajući post, dobijete sve relevantne informacije o datom proizvodu/proizvodima koji budu na tapetu zvanom "recenzija".

Duže vreme sam planirala ovaj post jer se radi o proizvodima koji već skoro godinu dana čine moje verne pratioce kada je nega lica u pitanju. Već ste upoznate sa delimičnom filozofijom Glamgerous bloga koja se bazira na ideji dobrog upoznavanja i testiranja proizvoda pre samog recenziranja. U zavisnosti od toga da li je reč o dekorativi ili preparativi, vremenski period testiranja određenog proizvoda varira. Primera radi, utisak o ružu za usne možemo steći već nakon jednog celodnevnog korišćenja, dok ukoliko, recimo, testiramo kremu za lice namenjenu rešavanju nekog specifičnog problema, sam proces upoznavanja i krajnjeg utiska te dojma trajaće znatno duže vreme (bar u mom slučaju). Verujem da je to jedini put kojim mi, kao blogeri, treba da biramo da koračamo.

Kada smo sve to razjasnile i (nadam se) složile se, krećemo na nešto duže putovanje kroz današnju recenziju. Ako je sudeći po uvodu, biće ovo potencijalni roman, ali avaj - verujem da ste već navikle. :)

Zvezde današnjeg posta su dva proizvoda iz Effaclar linije francuskog brenda La Roche Posay: Effaclar Duo [+] krema i Effaclar penušavi gel za umivanje. Oba proizvoda namenjena su nezi osetljive i masne kože.



Effaclar Duo [+] krema



Ovu kremicu bih jednom rečju opisala kao magija. Premda, postepena, ali svakako magija jer dejstvo ide u prilog navedenom. No, kredimo redom.

Kakav je sadržaj kreme?

Effaclar Duo [+] predstavlja unapređenu verziju Effaclar Duo kreme, sa novim sastojkom u vidu Procerada. Njegova funkcija ogleda se u sprečavanju stvaranja melanina i flekica nakon upalnog procesa te bržem uklanjanju već postojećih flekica. Nekadašnje aktivne supstance čija je uloga da deluju protivupalno i antibakterijski - nalaze se i u novom, preobučenom pakovanju te redizajniranoj Duo [+]  kremici.

Sastav:
Aqua/Water, Glycerin, Dimethicone, Isocetyl Stearate, Niasinamide, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Silica,  Ammonium Polyacrydimethyltauramide/Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Potassium Cetyl Phosphate, Zinc PCA, Glyceryl Stearte se, Isohexadecane, Sodium Hydroxide, Myrstyl Myristate, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Nylon-12, Poloxamer 338, Linoleic Acid, Disodium Edta, Capryloyl Glycol, Xanthan Gum, Polysorbate 80, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Salicylic Acid, Piroctone Olamine, Parfum/Fragrance.

Krema dolazi u pakovanju od 40ml sa odlično dizajniranim i vrlo funkcionalnim otvorom koji omogućava kontrolisano korišćenje te doziranje proizvoda. Cena je oko 1700 RSD.
Sama tekstura Effaclar Duo [+] kremice je vrlo specifična jer je, na moje oduševljenje, u isto vreme gusta, lagana, nelepljiva i što je najvažnije - nimalo masna. Nakon nanošenja, čini se da se u sekundi upije ostavljajući kožu glatkom i mekom na dodir. Odlično je i što vrlo fino hidrira kožu te može sjajno poslužiti i kao podloga za šminku.
Proizvod je bez parabena, nekomedogen, hipoalergen a zanimljivo - sadrži termalnu vodu La Roche Posay.

Moja priča?

Effaclar Duo [+] sam počela da koristim početkom juna prošle godine kada mi je lice bilo u ne tako sjajnom stanju. Naime, u to vreme sam se borila sa više upaljenih bubuljica na obrazima i mitiserima najizraženijim u predelu nosa. Budući da je leto bilo u svom jeku a da nisam ljubitelj nošenja pudera po velikim vrućinama, zaista sam bila revoltirana ali i nesigurna nastalom situacijom. Umesto "prekrivanja" problema i kratkotrajne solucije, želela sam da se fokusiram na njegovo rešavanje te dubinsko čišćenje i negu svog lica. Lutajući apotekom, na polici sam ugledala Effaclar Duo [+] kremu (tada tek redizajniran i "nov" proizvod) i rešila da je pazarim zajedno sa Effaclar gelom za umivanje. Kasnije će se pokazati, moji partneri u zločinu zvanom smrt dosadnim bubuljkama. U tom trenutku, nisam očekivala mnogo sem barem malog koraka unapred. Posle nedelju dana korišćenja i mazanja kreme u tankom sloju, mogu slobodno da kažem da sam dobila tridesetak koraka unapred. Već tada sam znala da sam pronašla kremu za sva vremena. Nakon mesec dana sam već mogla da otpišem "problematično" prilikom opisivanja svog lica a posle tri meseca sam u potpunosti stabilizovala nastanak novih bubuljica i uspela da ih svedem na minimum. Naravno, ne možete očekivati čudo od ove kreme, po koja bubuljica će vas pozdraviti s vremena na vreme ali sam sigurna u znatno manjoj meri. Barem u mom slučaju, upaljene i bolne bubuljice sam uspela u potpunosti da pobedim te su sad retke situacije u kojima se pojavljuju. S druge strane, mitiseri na nosu su i dalje prisutni ali se njih delimično rešavam korišćenjem Freeman maske za lice o kojoj će u narednom periodu verovatno biti više reči (ukoliko budete želele). Kremicu uglavnom koristim ujutru i uveče na očišćeno lice, mada u poslednje vreme sam upotrebu ograničila na jednom dnevno i to ciljano na bubuljicu budući da mi se stanje kože znatno poboljšalo. Posle osam meseci intenzivnog korišćenja te potrošene dve tubice, slobodno mogu da kažem da će Effaclar Duo [+]  još dugo biti na tronu mojih omiljenih proizvoda za negu lica.

Effaclar gel za umivanje



Effaclar gel za umivanje je penušavi gel za čišćenje masne, osetljive kože. Ima pH faktor 5.5 i, kao i Effaclar Duo [+]  krema, sadrži umirujuću La Roche Posay termalnu vodu. Bitno je istaći i da ne sadrži sapune, alkohol, parabene i boje.

Sastav:
Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, PEG-8, Coco-Betaine, Hexylene Glycol, Sodium Chloride, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Zinc PCA, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Parfum/Fragrance.

U vreme kada sam počela da koristim Effaclar gel za umivanje, moja koža ga je prosto obožavala. Pojavio se u letnjem periodu kada mi je lice bilo kombinovano sa nešto suvljim obrazima. Zajedno sa Effaclar Duo [+]  kremom bio je zaslužan za oporavak moje kože. Nakon što bih temeljno očistila lice ovim gelom, nanela bih kremu i zaista osećala poboljšanje iz dana u dan. Ono što me je posebno impresioniralo kod gela jeste to što je koža nakon njega jaaako glatka i nežna. Ipak, već tada sam primetila da mi lice, prilikom upotrebe Effaclar gela, traži hidratantnu Nivea Soft kremu koju sam nanosila odmah nakon umivanja. U takvoj kombinaciji, bio je odličan.

Gel dolazi u pakovanju od 200 ml (mada postoje i manje verzije) i cena mu je oko 1300 RSD. Količina veličine graška će vam biti dovoljna za umivanje celog lica tako da proizvod može zaista dugo da traje. Konkretno, ja sam potrošila dva gela od 200 ml za osam meseci, pa vi izračunajte da li se isplati ili ne. Isto važi i za Effaclar Duo [+] kremicu, praktično sam ih trošila u slično vreme.

Pored činjenice da sam svog mališana potrošila, o gelu pričam u prošlom vremenu jer nisam sigurna da ću ga opet kupiti budući da je odgovoran za isušivanje moje kože. Imajući u vidu činjenicu da je namenjen masnoj koži a da su moju oduvek karakterisali pojedini suvi delovi, ovakav razvoj događaja me nije iznenadio. Naime, prilikom kupovine sam bila svesna činjenice da će verovatno uticati na moje suve obraze ali sam u to vreme, čitajući raznorazne članke i blogove, zaista želela da ga probam. U tom smislu, ni trena se ne kajem u čiji prilog ide i činjenica da sam nakon potrošenog gela, odmah sebi nabavila novi. Ipak, kako je došla zima, tako sam primetila i da mi koža zaista vapi za hidratantom kremom a neretko se javlja i perutanje. S tim u vezi, odlučila sam da napravim pauzu u korišćenju od nekoliko dana i potvrdila svoju sumnju da je "krivac" moj dragi Effaclar gel. Ovaj mesec sam odlučila da pređem na drugu te nešto blažu umivalicu o kojoj će takođe biti reči, a svog vernog drugara za sad ostavim po strani. Bez obzira na navedeno, i dalje stojim iza toga da su se, u mom slučaju, Effaclar Duo [+] krema i  Effaclar gel u kombinaciji pokazali savršenim parom. Sigurna sam da će biti reunion tokom leta ali do tad zaista želim da isprobam neke druge gelove i umivalice. I think it's fair enough! :)

Da li ste već probale Effaclar Duo [+] kremicu i Effaclar gel za umivanje?
Ukoliko niste, a prepoznale ste se u postu, toplo vam preporučujem oba proizvoda uz napomenu da je gel vrlo jak te da nisam sigurna koliko bi prijao osobama sa suvom kožom. Sa druge strane, verujem da bi masnokošcima bio divan.

Pišite mi u komentarima svoje utiske, ali i iskustva ukoliko ste već imale prilike da probate neki od ova dva proizvoda. Iskreno se nadam da vam je post bio od koristi i da ste rešile eventualne nedoumice.

Do sledećeg druženja,

Zagrljaj,

S.

15 comments:

  1. Odlican post bas tragam za novim gelom i kremom tako da definitvno ce se naci na mojoj listi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadam se da će i tebi odgovarati kao meni! :)

      Delete
  2. Odličan post, volim jako La Roche Posay mada se meni nažalost Effaclar duo nije dobro pokazao ali Effaclar mat mi je jako prijao. Poseti moj blog ako budeš imala vremena: http://www.beautyfineprint.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opet se potvrđuje da svaka od nas različito reaguje na iste proizvode. Generalno imaju zaista dobre proizvode.

      Delete
  3. Nabavila sam oba proizvoda i sad čekaju da potrošim ostatke trenutnih proizvoda pa krećem s njihovom upotrebom. Baš mi je drago pročitati da su efikasni, nadam se da će i meni odgovarati

    ReplyDelete
  4. Koristila sam Effaclar Duo i prezadovoljna sam učinkom, a koristim i La Roche - Posay micelarnu otopinu i mislim da je to dobro uložen novac, ako se potroši na njihove proizvode.

    http://tamarasstyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svakako da jeste, proizvodi su vrlo kvalitetni i rado ulažem u njih, posebno kada je reč o omiljenoj mi Effaclar liniji..

      Delete
  5. Sjajna si Saro! Iznova i iznova uzivam u tvojim postovima, toliko si iskrena i topla da se to oseti i ovako preko interneta i pukih slova.. I dalje se nadam da cemo te uskoro gledati i na youtube-u...
    Ivana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heej Ivana, pa hvala ti na predivnim rečima! Što se YouTube-a tiče, već sam vam više puta odgovarala na tu temu ali eto, nikad se ne zna... :)

      Delete
  6. Odlican post! Ja sam preko leto takodje koristila Effeclar duo i bila sam zadovoljna pa sam pre mesec dana odlucala da odem do Lilly-a i uzmem ga ponovo. Devojka koja radi me je ubedila da uzmem Noreva Exfoliac gel i kremu. I neke velike rezultate ne vidim. Po tvom opisu rekla bih da imamo slican problem, pa ne vidim zasto i ja ne bih presla na La roche :-)Tinejdzerka sam i stvarno bih volela da nadjem nesto sto ce mi pomoci da se rešim upaljenih i potkoznih bubuljica po T-zoni. Puno hvala na ovom postu! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu, najiskrenije se nadam da će ti pomoći, poznati su mi ti teen dani! :*

      Delete
  7. jako dobar post, meni su u dzordza vasingtona rekli da koristim uoravo te kreme, ali iz prostog razloga ih nisam kupila, a to je da su preskupe. za one sa tankim dzepop poput mene, ja mogu da preporucim dalija kozmetiku, ja sam jako zadovoljna i cenom i ucinkom tonika za umivanje :D
    sa druge strane, ko moze da kupi la roshe pose kozmetiku nece se pokajati ;)
    f4f?

    isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. odlican post....interesantni proizvodi moze se probati.
    http://fashinmagicbyjelanas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    ReplyDelete